Φονικό στη Νέα Αλικαρνασσό: Τι είπε στην απολογία της η 32χρονη που σκότωσε τον 59χρονο

Ηράκλειο
Φονικό στη Νέα Αλικαρνασσό: Τι είπε στην απολογία της η 32χρονη που σκότωσε τον 59χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπή στη δίκη

Με δάκρυα στα μάτια απολογήθηκε νωρίτερα σήμερα η 32χρονη Κρητικιά, η οποία πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε μαχαιρώσει θανάσιμα τον 59χρονο πρώην φίλο της, στη Νέα Αλικαρνασσό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης που είχε συγκλονίσει τον Οκτώβριο του 2019 την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, από το δικαστήριο η αδελφή του θύματος και δύο κόρες του, καθώς και ο φίλος της κατηγορούμενης, ο οποίος ήταν παρών στο τραγικό συμβάν.

Μετά την απολογία της 32χρονης κατηγορούμενης, η δίκη διακόπηκε για τις 13 Νοεμβρίου, οπότε και θα συνεχιστεί με την εισαγγελική πρόταση.

Η κατηγορούμενη ανέφερε σήμερα ότι λυπάται για αυτό που συνέβη, ζητώντας συγγνώμη από τους οικείους του 59χρονου. Επεσήμανε, εξάλλου, ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει.

Όπως υποστήριξε στην απολογία της, το θύμα την είχε χτυπήσει λίγο νωρίτερα και την είχε πιάσει από το λαιμό. Η ίδια χρησιμοποίησε το μαχαίρι για να φοβερίσει τον 59χρονο και να απομακρυνθεί.

Όπως είπε, τον τραυμάτισε, χωρίς να το θέλει, ενώ εκτός από τον 59χρονο, είπε ότι τραυμάτισε και τον φίλο της, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό.

Η κατηγορούμενη πρόσθεσε ακόμη, κλαίγοντας, ότι προσπάθησε να σταματήσει με τα χέρια της την αιμορραγία από το τραύμα του πρώην φίλου της κι ότι κάλεσε το ασθενοφόρο, συμπληρώνοντας ότι παρέμεινε στο πλάι του 59χρονου μέχρι να φτάσει στο σημείο η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και να τον παραλάβει.

Νωρίτερα, στις καταθέσεις τους, πάντως, η αδελφή και η κόρη του 59χρονου ανέφεραν ότι η 32χρονη είχε σχεδιάσει από πριν το έγκλημα.

Εξάλλου, ως μάρτυρας κατέθεσε και ο φίλος της 32χρονης, ο οποίος υποστήριξε ότι το θύμα την είχε χτυπήσει κι ότι εκείνη τραυμάτισε κατά λάθος τόσο τον 59χρονο, όσο και τον ίδιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News