Το Καπετανάκειο «μετράει πληγές» από την κακοκαιρία – "Από τύχη γλιτώσαμε τα χειρότερα"

Κρήτη
Το Καπετανάκειο «μετράει πληγές» από την κακοκαιρία – "Από τύχη γλιτώσαμε τα χειρότερα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακοκαιρία «χτύπησε» και το Καπετανάκειο – Πλημμύρισαν αίθουσες ενώ έσπασε και μια βαριά σιδερένια πόρτα

Από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στο Καπετανάκειο που επλήγη, αυτήν την φορά, σοβαρά από την κακοκαιρία των τελευταίων ωρών.

Αντιμέτωπη με σοβαρές ζημιές εντός του σχολικού συγκροτήματος ήρθε καταρχήν η διευθύντρια του 1ου Λυκείου Ηρακλείου, αντικρύζοντας πλημμυρισμένα υπόγεια, ελλατωματικά παράθυρα, τουαλέτες και ένα κυλικείο γεμάτα νερά.

Οι μαθητές 6 τμημάτων της 1ης Λυκείου αναγκάστηκαν να μην κάνουν μάθημα και να αποχωρήσουν, αφού όπως διαπίστωσαν και οι ίδιοι και τους ενημέρωσε σχετικά και η διεύθυνση του σχολείου, οι αίθουσες διδασκαλίας, οι οποίες και βρίσκονται στο υπόγειο είχαν πλημμυρίσει . Επίσης είχαν πλημμυρίσει οι τουαλέτες του υπογείου αλλά και το κυλικείο όπου εκεί το νερό έφθασε μάλιστα τους 30 πόντους.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε στην κ. Χατζάκη αλλά και στο σύνολο της σχολικής κοινότητας το γεγονός ότι το κιγκλίδωμα μιας βαριάς σιδερένιας πόρτας που διαχωρίζει το λύκειο από το γυμνάσιο, έσπασε, χωρίς ουδείς να γνωρίζει υπό ποιες συνθήκες.

"Σίγουρα αποτελεί ευτύχημα το γεγονός ότι το περιστατικό σημειώθηκε βραδινές ώρες και ως εκ τούτου δεν υπήρχε ουδείς εντός του σχολικού συγκροτήματος τη στιγμή της πτώσης, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μην υπάρξει τραυματισμός", ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti, η κ. Χατζάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News