Ηράκλειο

Δύο κρούσματα στο 28-57 δημοτικό: «Ας μην παίζουν άλλο με το φόβο ευπαθών ομάδων»

Ανησυχία των γονέων μετά το κλείσιμο δύο τμημάτων -Αναμένονται τα αποτελέσματα ενός ακόμα τεστ

Ανήσυχοι είναι οι γονείς του 28ου και 57ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου μετά τον εντοπισμό δύο εκπαιδευτικών που είναι θετικοί στον κορωνοϊό και το κλείσιμο δύο τμημάτων. Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων που συστεγάζονται ζητά επιτακτικά να γίνουν τεστ στους εκπαιδευτικούς καθώς 45 δάσκαλοι καθημερινά συνυπάρχουν σε ένα γραφείο.

Αναμένονται τα αποτελέσματα ενός τεστ

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά εντοπίστηκε θετική δασκάλα παράλληλης στήριξης η οποία είχε ύποπτα συμπτώματα και αγευσία και αποφάσισε να προχωρήσει στο τεστ πληρώνοντας το μάλιστα από την τσέπη της. Η δασκάλα βρέθηκε θετική, το τμήμα του σχολείου έκλεισε και ξεκίνησε με την συνεργασία του σχολείου και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση. Από τα τεστ που ακολούθησαν 3 βρέθηκαν αρνητικά, 1 εκπαιδευτικός θετικός και αναμένονται τα αποτελέσματα για έναν ακόμα εκπαιδευτικό. Μετά τη διαδικασία έκλεισε ένα ακόμα τμήμα του σχολείου.

Με ψυχραιμία και υπομονή το σχολείο αντιμετώπισε την κατάσταση και αυτό που ζητείται είναι να γίνουν όσο το δυνατό περισσότερα τεστ, να ακολουθούνται ευλαβικά- όπως πάντα- οι κανόνες υγιεινής και να γίνεται χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς.  

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 28ου-57ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου:

ΕΠΙΣΤΟΛΉ των συλλόγων μας.. Προς όλους τους αρμόδιους Φορείς...

Δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εξελίξεις για την εξέλιξη των κρουσμάτων κορονοϊού στα συστεγαζόμενα σχολεία μας του 28ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό και την έντονη δυσαρέσκεια μας, όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στα σχολεία μας.

Δεν θεωρούμε παράλογη την εξέλιξη της εμφάνισης κρουσμάτων, καθώς είναι ήδη γνωστοί οι τρόποι μετάδοσης της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο με αερολύματα και άμεση ή εμμεση επαφή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ή ασυμπτωματικών (ή έστω προ-συμπτωματικών αν θέλετε) φορέων του ιού με υγιή άτομα.

Είναι φυσιολογικό η ζωή να συνεχίζεται τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης που έχουν κατά καιρούς ανακοινωθεί.

Εδώ όμως είναι και το σημείο όπου η δυσαρέσκεια μας εκτοξεύεται.

Μιλάμε για έναν ιό ο οποίος πολύ δύσκολα περιορίζεται και πολύ εύκολα μεταδίδεται.Μιλάμε για 2 κρούσματα σε συστεγαζόμενα & συλλειτουργουντα Δημοτικά σχολεία με πάνω από 400 μαθητές μικρών ηλικιών.
Μιλάμε για ένα σύνολο περι των 40 διδασκόντων που συνυπάρχουν σε μια μοναδική αίθουσα.

Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να υπάρξει ταχύτατη εξάπλωση του ιού σε έναν τέτοιο πληθυσμό που συνωστίζεται σε μια εγκατάσταση που υπο φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να φιλοξενεί σχεδόν τους μισούς μαθητές (οι υποσχέσεις για νέα μονάδα αποκλειστικά για το 57ο Δημοτικό Σχολείο έχουν ξεφτίσει στο πέρασμα των τόσων ετών).

Η απάντηση είναι μια και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επιδημιολόγος για να την δώσει.Είναι πολύ εύκολο.

Όπως είπαμε δεν θεωρούσαμε απίθανο να μας «επισκεφτεί» ο κορονοϊος, δεν ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν.Το αντίθετο θα λέγαμε, ότι το περιμέναμε.

Αυτό που δεν περιμέναμε είναι, ένας ολόκληρος μηχανισμός να ολιγωρήσει και να θέσει σε κατάσταση ομηρίας περί τις 300 οικογένειες που δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τα παιδιά τους.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να μην στείλουν την Δευτέρα τα παιδιά τους σχολείο και δεν είναι και λίγοι αυτοί που δεν θα τα στείλουν και αύριο. Και αυτό διότι δεν γνωρίζουν πόσα μέλη από το διδακτικό προσωπικό μπορεί να φέρουν τον ιό.

Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι εφικτό να ελεγχθούν όλοι οι μαθητές όμως δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αντιληφθούμε γιατί δεν ελέγχθηκαν ΆΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.

Ποια είναι η λογική, να αναμένουμε να δούμε αν εμφανίσει και κάποιος άλλος απο τους διδάσκοντες σχετική συμπτωματολογία για να κλείσει η σχολική Μονάδα βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.
Αν είναι να συνεχίζει κανονικά η λειτουργία του, χωρις αυτό τον βασικό έλεγχο, να είναι όλοι σίγουροι πως η διασπορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που περιμένουν.

Κάποτε μας ανέφεραν περιπτώσεις υπερμεταδοτών. Τώρα δεν ισχύουν αυτές οι θεωρίες; Ας μην παίζουμε άλλο με την υπομονή, την ανησυχία και τον φόβο ευπαθών ομάδων.

Μιλάμε για μια συνωστισμένη σχολική μονάδα άνω των 400 μαθητών και σε αυτούς υπολογίστε τους γονείς που κάθε μεσημέρι καλωσορίζουν τα παιδιά τους.

Από εχθές ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ,
έλεγχο όλων των διδασκόντων.

Σήμερα είχαμε ένα ακόμα κρούσμα .Αύριο ίσως είναι αργά. Ενεργείστε ως αρμόζει για την εκάστοτε Υπηρεσία.

Χωρίς Δισταγμούς και Ταχύτατα, για να μην έχουμε τις ακόλουθες ημέρες χειρότερες καταστάσεις

Πράξτε τα δέοντα… ότι ορίζει η θέση ευθύνης σας.

(φωτογραφία intime)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια