Ερώτηση Ηγουμενίδη στην Κεραμέως για τα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία του Ηρακλείου

Ηράκλειο
Ερώτηση Ηγουμενίδη στην Κεραμέως για τα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της ή θα συνεχίζει να ρίχνει το μπαλάκι στους μαθητές και στους γονείς»;

Σχετικά με την στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και την ολοένα και μεγαλύτερη εμφάνιση κρουσμάτων στα σχολεία του Ηρακλείου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης η έναρξη της σχολικής χρονιάς  είναι και απροετοίμαστη και υγειονομικά ανασφαλής. Σήμερα μια σειρά από σχολεία στο Ηράκλειο βλέπουμε καθημερινά να κλείνουν λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Κυβέρνηση λάμπει δια της απουσίας της και οι υπεύθυνοι της εκπαίδευσης κάνουν ό,τι μπορούν και παίρνουν πρωτοβουλίες για να θωρακίσουν τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υπεύθυνος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα στο Ηράκλειο κάνει δημόσια έκκληση οι μαθητές που είναι σε καραντίνα να διακόψουν και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες από την Κυβέρνηση, ενώ Σύλλογοι Γονέων ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή να ελεγχθεί το σύνολο των διδασκόντων αυτών των σχολείων και όχι μεμονωμένοι δάσκαλοι. 

Προκύπτουν κρίσιμης σημασίας ερωτήματα: Ελέγχονται και πώς οι συμμαθητές των παιδιών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ή οι γονείς τους; Μέχρι ποιου σημείου επαφών φτάνει η ιχνηλάτηση; Αντί των εκκλήσεων από εκπαιδευτικούς μήπως πρέπει κεντρικά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μαζί με το Υπουργείο Υγείας να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία; Είναι ερωτήματα που συνεχώς οι υπεύθυνοι του εκπαιδευτικού κόσμου ψάχνουν καθημερινά να απαντήσουν.

Το βέβαιο είναι ότι χωρίς σχέδιο, χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία, με περισσότερους αντί για λιγότερους μαθητές ανά τάξη, και με μια Υπουργό που δεν αξιοποίησε όλη αυτή την περίοδο ώστε σε συνεργασία με τους δήμους να θωρακίσει υγειονομικά τα σχολεία, δεν μερίμνησε για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, δεν αύξησε τις δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση, δεν εξασφάλισε επιπλέον χώρους και αίθουσες ώστε να τηρηθούν στο μέγιστο οι κανόνες που υπαγορεύουν οι ειδικοί όσον αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Και ερωτώ: Η κυρία Κεραμέως θα συνεχίζει να ρίχνει το μπαλάκι στους μαθητές και στους γονείς ή θα αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της;».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News