Ηράκλειο

2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου: Στα «κάγκελα» μετά τον εντοπισμό κρούσματος

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν να γίνουν τεστ στους καθηγητές

Έκδηλη είναι η ανησυχία για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου μετά την είδηση ότι μαθήτρια είναι θετική στον κορωνοϊό. Στο σχολικό συγκρότημα επικρατεί αναστάτωση , οι μαθητές προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας σε κατάληψη και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έχοντας στο πλευρό τους εκπαιδευτικούς, προχώρησε σε διαμαρτυρία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ζητούν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με τη γραμματέα του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαρία Ιερωνυμίδου: «ζητάμε να γίνουν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και να επισκεφθεί το σχολείο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Αυτά που διεκδικούμε αφορούν όλα τα σχολεία καθώς θεωρούμε ότι υπάρχουν σημαντικά κενά στο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Το ερώτημα είναι αφού οι μαθητές μπήκαν σε καραντίνα, τι κάνουν οι γονείς τους; Πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους; Γιατί όταν αυξηθούν τα κρούσματα θα υπάρξει πρόβλημα…».

Κάνουν μάθημα σε υπόγειο με 27 μαθητές 

Ο σύλλογος μάλιστα διερωτάται πως είναι δυνατόν το κράτος και οι υγειονομικές αρχές να ζητούν να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα από τους πολίτες, χωρίς να τηρούνται από την πλευρά τους οι αυστηροί κανονισμοί. Όπως σημειώνει η κα Ιερωνυμίδου: «δεν μπορείς να ορίζεις ως ανώτατο όριο σε κάποιους χώρους τα 6 άτομα ή περισσότερα και στη συνέχεια να αναγκάζεις 27 παιδιά να κάνουν μάθημα σε ένα υπόγειο. Δεν μπορείς σε έναν χώρο αναμονής να ζητάς να βρίσκεται μόνο ένα άτομο και μετά να επιτρέπεις να συνυπάρχουν πολλοί μαθητές στις αίθουσες. Υπάρχουν αντιφάσεις…».

Ποια σχολεία και τμήματα στο Ηράκλειο είναι κλειστά

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίονωση του υπουργείου Παιδείας προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας για τα εξής σχολεία και τμήματα σχολείων:

-ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΡΗΤΗΣ - ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Αναστολή έως 29-10-2020

--57ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα ΣΤ2 – Αναστολή έως 29-10-2020

--2ο ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα Β5 - Αναστολή έως 27-10-2020

--47ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ : Αναστέλλει τη λειτουργία του το τμήμα ΣΤ1 - Αναστολή έως 29-10-2020

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια