Δράση ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνου του Μαστού στην Πλατεία Ελευθερίας

Ηράκλειο
Δράση ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνου του Μαστού στην Πλατεία Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαγγελματίες και απλοί πολίτες έβαλαν τις μάσκες τους και με χαμόγελο, χόρεψαν για την πρόληψη

Επαγγελματίες και απλοί πολίτες που μετατράπηκαν σε... χορευτές, ένωσαν την ευαισθησία τους για την δημιουργία ενός βίντεο που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον καρκίνο του μαστού.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για τον Εθελοντισμό, Παθολόγος, Ογκολόγος και υπεύθυνη της πρωτοβουλίας «Dance For Pink», Γεωργία Μηλάκη, ανέφερε πως είναι να σημαντικό «να υπενθυμίσουμε σε όλες τις γυναίκες ότι πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προσυμπτωματικό έλεγχο στη ζωή τους, να αγαπήσουν και να φροντίσουν περισσότερο τον εαυτό τους, να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με καθημερινές επιλογές που προάγουν την υγεία».

Στα γυρίσματα του βίντεο της Περιφέρειας Κρήτης για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα του καρκίνου του μαστού, βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Συριγωνάκης Νικόλαος, που διακρίνεται στην παρακάτω φωτογραφία δίπλα στην κα. Γεωργία Μηλάκη.

Στην Πλατεία Ελευθέριας μαζεύτηκαν και… χόρεψαν σήμερα αρκετοί επαγγελματίες αλλά και απλοί πολίτες που με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, τον Οκτώβριο, έβαλαν τις μάσκες τους και με χαμόγελο και αισιοδοξία, χόρεψαν για την πρόληψη.

«Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Σήμερα, με χαρά υποδεχόμαστε στην Περιφέρεια Κρήτης εθελοντές για τον πολιτισμό και την υγεία.

Επαγγελματίες και μη χορευτές ενώνουν την ευαισθησία τους με τη δική μας για να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Ο χορός όπως και κάθε άλλη μορφή τέχνης, ως μορφή άσκησης αλλά και εσωτερικής έκφρασης, προκαλεί το σώμα και τα συναισθήματα και συνεισφέρει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Μέσα από τη δράση αυτή θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλες τις γυναίκες ότι πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προσυμπτωματικό έλεγχο στη ζωή τους, να αγαπήσουν και να φροντίσουν περισσότερο τον εαυτό τους, να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με καθημερινές επιλογές που προάγουν την υγεία. Ο χορός είναι μία από αυτές.

Στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, βάζουμε τις μάσκες μας και με χαμόγελο και αισιοδοξία, χορεύουμε για την πρόληψη. Το μήνυμα της περιφέρειας Κρήτης «Είναι στο χέρι μου» σήμερα γίνεται πιο δυνατό.

Δεν ξεχνάμε τον ετήσιο έλεγχο μας. Θυμίζουμε στη μητέρα, την αδερφή, την κόρη και τη φίλη μας ότι η πρόληψη αποτελεί την πιο αποτελεσματική θεραπεία!

Η πρωτοβουλία μας που έχει τίτλο DANCE FOR PINK θεσμοθετείται να συμβαίνει κάθε χρόνο, από αυτόν τον Οκτώβρη.

Από καρδιάς και από τη θέση ευθύνης μου στην Περιφέρεια Κρήτης ως Εντεταλμένη Σύμβουλος για τον Εθελοντισμό, ευχαριστώ - και εκ μέρους του Περιφερειάρχη μας, το κάθε μέλος της ομάδας των εθελοντών για την ευγενική τους συνεργασία και καλλιτεχνική δημιουργική προσφορά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News