Ελεύθερος ο 19χρονος φοιτητής που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Ηράκλειο
Ελεύθερος ο 19χρονος φοιτητής που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρνείται ότι γνώριζε ακόμη και για την ύπαρξη υλικού στον υπολογιστή του

Εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε στην κατοχή του σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, κλήθηκε να δώσει στον ανακριτή ο 19χρονος φοιτητής, ο οποίος είχε μεταφερθεί νωρίτερα σιδηροδέσμιος, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί και προανακριτικά οποιαδήποτε σχέση με κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας όπως αυτό που «ξήλωσε» η Εuropol, σηματοδοτώντας και τέσσερις συλλήψεις στην Ελλάδα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατάφερε να εντοπίσει και να ταυτοποιήσει τέσσερις χρήστες του διαδικτύου, μετά το σήμα της Europol, ενώ είχε προηγηθεί ενημέρωση από τις Διωκτικές Αρχές της Νέας Ζηλανδίας. οι οποίες αποκάλυψαν τη δράση χρηστών του διαδικτύου με επισκέψεις σε σελίδα, η οποία διακινεί σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο 19χρονος είχε συλληφθεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου στο πλαίσιο ταυτόχρονης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ σε ένα φάκελο στον υπολογιστή του βρέθηκε το επίμαχο υλικό.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν τελικά, περιοριστικοί όροι και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News