Αρνητικά τα τεστ σε αστυνομικούς στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Αρνητικά τα τεστ σε αστυνομικούς στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο κενό προς το παρόν οι εκκλήσεις των αστυνομικών - Πέμπτη κατά σειρά επιστολή προς τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου, ο οποίος διαγνώστηκε χθες θετικός στον κορωνοϊό και παραμένει σε κατ' οίκον νοσηλεία.

Η διάγνωση σήμανε συναγερμό στον ΕΟΔΥ, αλλά και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., υπό τον ενδεχόμενο να έχει μεταδοθεί ο ιός στο προσωπικό που υπηρετεί στο επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και ευρύτερα.

Πρώτος έλεγχος που έγινε με rapid τεστ στους στενούς συνεργάτες του ταξιάρχου δεν εντόπισε άλλο θετικό κρούσμα, ωστόσο όλοι όσοι ελέγχθηκαν σε πρώτη φάση έχουν λάβει οδηγίες να απομονωθούν για τα επόμενα 24ωρα μέχρι να γίνει επανέλεγχος.

Συνολικά η Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ, έλαβε 20 δείγματα, με τους συνδικαλιστές τςη ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο να είναι στα κάγκελα, ζητώντας πλέον καθολικό έλεγχο στο προσωπικό.

Μετά την κατάσταση συναγερμού στην οποία βρίσκεται το επιτελείο της αστυνομίας στο Ηράκλειο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων απέστειλε την πέμπτη κατά σειρά επιστολή διαμαρτυρίας, προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ζητώντας αφενός να υποβληθεί όλο το προσωπικό, αφετέρου να ληφθούν στοιχειώδη μέτρα προστασίας, όπως η τοποθέτηση διαχωριστικών πλέξιγκλας, τόσο στα περιπολικά, όσο και στα γραφεία, όπου γίνονται συναλλαγές με τους πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News