Εικόνες συνωστισμού από ανήλικους σε Σαββατιάτικη έξοδο, χωρίς μάσκες & αποστάσεις

Ηράκλειο
Εικόνες συνωστισμού από ανήλικους σε Σαββατιάτικη έξοδο, χωρίς μάσκες & αποστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες συνωστισμού στην πλατεία Ελευθερίας από ανήλικους Σάββατο βράδυ και λίγες ώρες μετά τον πορτοκαλί χρωματισμό του Ηρακλείου στον πανελλαδικό χάρτη για τον κορωνοϊό

Με την ορμή της εφηβείας τους για πυξίδα καταστρατηγούν μέτρα και αποστάσεις ασφαλείας στο βωμό της Σαββατιάτικης εξόδου. Στην πλατεία Ελευθερίας, σημείο συνάντησης και ραντεβού, διαχρονικά στο Ηράκλειο, οι εικόνες που καταγράφει η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, αποτυπώνουν την άγνοια, το ρίσκο και  τον κίνδυνο.

Είναι ωστόσο το μοναδικό ίσως σημείο της πόλης που φαίνεται να πηγαίνει κόντρα στα περιοριστικά μέτρα με μια μικρή μερίδα, μικρών σε ηλικία ατόμων να μην υπολογίζει φόβο και επιπτώσεις.

Κατά τα άλλα το Σαββατόβραδο στην άλλοτε πολύβουη νύχτα του Ηρακλείου παραμένει μάλλον «μουδιασμένο» και με το βλέμμα στραμμένο στο ρολόι και στη λήξη μίας ακόμη εξόδου χωρίς την εκτόνωση της κανονικότητας.

Με ή χωρίς μάσκες. Τηρώντας ή όχι τα μέτρα. Σε άρνηση ή αποδοχή της πρωτόγνωρης κατάστασης οι Ηρακλειώτες έστω το Σάββατο επιχειρούν να πάρουν ανάσες και οξυγόνο.

Σαββατόβραδο και ώρα 12. Την ώρα της άλλοτε κορύφωσης της νυχτερινής διασκέδασης, τα μπουλούκια των θαμώνων από τα καταστήματα που κατεβάζουν ρολά, γεμίζουν για λίγο τους κεντρικούς δρόμους.

Ένα μισάωρο είναι αρκετό προκειμένου η πόλη πρόωρα να παραδοθεί στην ερημιά. Ένα ακόμη στεγνό, από κέφι, γλέντι και ζωντάνια Σαββατόβραδο φτάνει στο τέλος του όπως ο Κορωνοϊός προστάζει.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία: unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News