Κύκλος επισκέψεων Ηγουμενίδη στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ηρακλείου

Κρήτη
Κύκλος επισκέψεων Ηγουμενίδη στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχή με την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Ηρακλείου «Αντώνης Κούτης»

Κύκλο επισκέψεων σε όλες τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Ηράκλειο πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο Νίκος Ηγουμενίδης με στόχο να αναδειχθούν όλες οι πλευρές και οι ανάγκες των δομών για την αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση της πανδημίας σε Ηράκλειο και Κρήτη, καθώς και για την θωράκιση αυτών των δομών. Την αρχή έκανε με την επίσκεψη στην έδρα της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας Ηρακλείου «Αντώνης Κούτης» στο Ηράκλειο όπου συναντήθηκε με το επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας.

Σημειώνεται ότι η 1η ΤΟΜΥ στο Ηράκλειο εγκαινιάστηκε το 2017 από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δόθηκε το όνομα προς τιμήν του Αντώνη Κούτη, ανθρώπου με βαθιά επιστημονική κατάρτιση, ανιδιοτέλεια, κοινωνική προσφορά και ιδιαίτερη συμβολή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης συνομίλησε με τους εργαζόμενους, ενώ είχε μακρά συνάντηση με τον Συντονιστή της ΤΟΜΥ κ. Διονύση Βαρθάλη (Γενικός οικογενειακός Ιατρός) τόσο για το έργο της ΤΟ.Μ.Υ. όσο και για τη συμβολή και τις πραγματικές δυνατότητές της στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.) στο Ηράκλειο.

Κατά τη συνάντηση στην 1η ΤΟΜΥ συζητήθηκαν ενδελεχώς τα μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης του κορωνοϊού από τη Μονάδα και το προσωπικό, η λειτουργία των ιατρείων με έμφαση στο παιδιατρικό ιατρείο, ενώ απασχόλησε η δυσλειτουργία του πληροφοριακού συστήματος για την ενημέρωση του Ηλεκτρονικού φακέλου των ασθενών και για την ηλεκτρονική συνταγογράφιση.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρθάλης σημείωσε ότι οι Τοπικές Μονάδες Υγείας αποτελούν την πρώτη πύλη εισόδου των πολιτών-ασθενών στο Σύστημα Υγείας και με γνώμονα την αναλυτική εικόνα που έχουν για τον πληθυσμό της πόλεως του Ηρακλείου και τις υγειονομικές απαιτήσεις του, μπορούν να ενισχύσουν με αποφασιστικό τρόπο την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού και να συμβάλουν στον έγκαιρο εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε τη σημασία της αδιάλειπτης στήριξης της συγκεκριμένης ΤΟΜΥ λόγω του ρόλου της ως κρίκου ανάμεσα σε άλλες δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας της περιοχής. Επισημαίνεται ότι ο ίδιος δημοσίευσε προ ημερών ανοιχτή επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας και την 7η ΥΠΕ τονίζοντας τη σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την εξωνοσοκομειακή διαχείριση της πανδημίας, ενώ ακολουθούν και οι επισκέψεις του στις υπόλοιπες ΤΟΜΥ, στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News