Φονικό με τις μαγκούρες στο Αντισκάρι: Αναβιώνει η τραγική υπόθεση

Κρήτη
Φονικό με τις μαγκούρες στο Αντισκάρι: Αναβιώνει η τραγική υπόθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άγρια δολοφονία του Κώστα Προβιδάκη αποτελεί μία από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις που έχει απασχολήσει ποτέ την Κρήτη

Σήμερα Τετάρτη, αναμένεται η εκδίκαση - σε δεύτερο βαθμό - της υπόθεσης της δολοφονίας του 51χρονου Κώστα Προβιδάκη, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, τον Μάρτιο του 2014, στο Αντισκάρι της Μεσαράς.

Κατηγορούμενοι είναι τρεις άνδρες που έχουν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινές ισόβιας κάθειρξης. Πρόκειται για δύο αδελφούς από το Αντισκάρι, ηλικίας 38 και 29 ετών, καθώς κι έναν 31χρονο από τη Γέργερη.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό έχει προσδιοριστεί να γίνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, με τους τρεις άνδρες να ευελπιστούν, με τη βοήθεια των συνηγόρων τους, να «σπάσουν» τα ισόβια, αναμένοντας από τους δικαστές και τους ενόρκους να δείξουν μεγαλύτερη επιείκεια απέναντί τους σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Το χρονικό του φονικού 

Το φονικό είχε λάβει χώρα την 23η Μαρτίου του 2014, στο χωριό Αντισκάρι της Μεσαράς. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας, ο Κώστας Προβιδάκης από τις Γκαγκάλες οδηγούσε το αυτοκίνητό του έχοντας συνοδηγό τον γιο του.

Ο 51χρονος ναυτικός συναντήθηκε σε δρόμο του Αντισκαρίου με αγροτικό αυτοκίνητο, στο οποίο οδηγός ήταν ο 38χρονος και συνεπιβάτης του ο 31χρονος από τη Γέργερη.

 Λόγω της στενότητας του δρόμου, ήταν αδύνατη η ταυτόχρονη διέλευση και των δύο οχημάτων.

Σύμφωνα το βούλευμα με το οποίο είχαν παραπεμφθεί τότε οι τρεις κατηγορούμενοι, ο 38χρονος είχε βγει από το αυτοκίνητο και κρατώντας μια μαγκούρα άρχισε να σπάει τα τζάμια του οχήματος του Προβιδάκη.

 Ο γιος τού 51χρονου κατάφερε να διαφύγει από το σημείο για να ζητήσει βοήθεια.

Δυστυχώς, όμως, ο πατέρας του δε στάθηκε το ίδιο τυχερός, καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, παρότι προσπάθησε επανειλημμένως να ξεφύγει από τους διώκτες του, ξυλοκοπήθηκε με αγριότητα από τον 31χρονο, τον 38χρονο, αλλά και τον 29χρονο αδερφό τού τελευταίου, που είχε στο μεταξύ σπεύσει στο σημείο.

Ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται, μάλιστα, να προσπάθησε να εμβολίσει τον 51χρονο, περνώντας με το αγροτικό αυτοκίνητο από πάνω του, χωρίς όμως να τα καταφέρνει. Ο Προβιδάκης κατάφερε να συρθεί και να απομακρυνθεί λίγα μέτρα, ωστόσο δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τους διώκτες του, οι οποίοι - σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα - τον πρόφτασαν και, χτυπώντας τον στο κεφάλι και το σώμα, τον αποτελείωσαν.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ξεκίνησε στις 21 Απριλίου του 2015 και ολοκληρώθηκε τη 13η Μαΐου του ίδιου έτους, έπειτα από τρεις πολύωρες και γεμάτες ένταση συνεδριάσεις.

 Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλε τελικά και στους τρεις κατηγορούμενους ποινές ισόβιας κάθειρξης, κρίνοντάς τους ένοχους για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News