Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Χειροπέδες σε 35 για «μαϊμού» πιστοποιητικά

Ηράκλειο
Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Χειροπέδες σε 35 για «μαϊμού» πιστοποιητικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Τριάντα πέντε αλλοδαποί συνελήφθησαν για πλαστογραφία πιστοποιητικών στον Αερολιμένα Ηρακλείου, καθώς επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα από την 05.10.2020 έως και 11.10.2020 στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου, τριάντα πέντε αλλοδαποί (20 άνδρες και 15 γυναίκες), κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, οι ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμη αλλοδαπή, και πλαστογραφία στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα σε μη μόνιμη αλλοδαπή και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθη και η αλλοδαπή για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, ανωτέρω αλλοδαπή συνοδευόμενη από τον αλλοδαπό, επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να αναχωρήσουν μαζί από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας πρόεκυψε ότι ο αλλοδαπός (που ταξίδευε μαζί με την αλλοδαπή) προμήθευσε σ΄αυτήν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατ΄εντολή άλλου αλλοδαπού, προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδο της από τη χώρα και συνελήφθησαν.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News