Παιδικά Χωριά SOS: Οι μητέρες της καρδιάς «ανοίγουν» την αγκαλιά τους

Ηράκλειο
Παιδικά Χωριά SOS: Οι μητέρες της καρδιάς «ανοίγουν» την αγκαλιά τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε μητέρα φροντίζει με αγάπη 8 παιδιά

Η αγάπη για το παιδί φαίνεται πως αποτελεί το βασικό συστατικό για τη συνταγή επιτυχίας των Μητέρων που αφοσιώνονται στα Παιδικά Χωριά SOS.  Λέγονται μητέρες καρδιάς, γιατί η καρδιά τους είναι πάντα ανοιχτή για τα παιδιά που μεγαλώνουν. Ακόμα και όταν η επαγγελματική σχέση τους με τα Χωριά SOS σταματήσει, η προσωπική τους σχέση με τα παιδιά παραμένει ίδια. Στα σπίτια φιλοξενίας, κάθε μητέρα είναι υπεύθυνη για την φροντίδα 8 παιδιών, κατά μέσο όρο, διαφόρων ηλικιών.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, αναμεσά τους και αυτό που βρίσκεται στο Ηράκλειο, αναμένεται να προκηρύξουν νέες θέσεις εργασίας για Μητέρες, οι οποίες είναι έτοιμες να αγκαλιάσουν το έργο του Οργανισμού και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για τη σωστή ανατροφή των παιδιών που φιλοξενούνται στα σπίτια.

Εκτός από την δυνατότητα για επαγγελματική αφοσίωση στις δομές φιλοξενίας των Παιδικών Χωριών SOS, όπως είναι το λειτούργημα των Μητέρων Καρδιάς, παρέχεται πάντα η ευκαιρία σε όποιον θέλει να προσφέρει με εθελοντισμό, μέσα από τις διάφορες δράσεις του Οργανισμού.

Τα Παιδικά Χωριά SOS κρατάνε πάντα την πόρτα ανοιχτή για όλα τα παιδιά που μεγαλώνουν κοντά τους, καθώς τα στηρίζουν και ως ενήλικες, μέχρι να είναι σε θέση να αυτοσυντηρούνται οικονομικά. Πρόκειται για μία ανεξίτηλη σχέση που δημιουργείται με αίσθημα ευθύνης και παραμένει ακλόνητη στο χρόνο.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Πατεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News