Επεισόδιο με πυροβολισμούς: Προφυλακιστέος ο ένας εκ των δύο αδελφών

Κρήτη
Επεισόδιο με πυροβολισμούς: Προφυλακιστέος ο ένας εκ των δύο αδελφών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κράτηση του κατηγορουμένου θα είναι προσωρινή

Την κράτηση του ενός από τα δύο αδέλφια που αντάλλαξαν πυροβολισμούς το Σαββατοκύριακο σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, διέταξε ο ανακριτής με την υπόθεση να οδηγείται με τον τρόπο αυτό σε εκτόνωση της έντασης που προηγήθηκε μεταξύ των δύο αδελφών που είχαν μεταξύ τους διαφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος που οδηγήθηκε στη φυλακή θα επιχειρηθεί από την υπεράσπισή του να αποφυλακιστεί το επόμενο διάστημα.

Μετά τις κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία που άσκησε ο εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος σήμερα οδηγήθηκε στον ανακριτή που διέταξε από κοινού με τον εισαγγελέα την κράτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την απολογία του,  αποφασίστηκε η προσωρινή κράτησή του με δεδομένη την ένταση που δημιουργήθηκε με το περιστατικό και την ανάγκη να επέλθει κοινωνική ειρήνευση στην οικογένεια ενώ επιπλέον  παράγοντα, αποτέλεσε η κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κατηγορούμενος.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο ίδιος ο αδελφός του υποστήριξε ότι η κατάστασή του αδελφού του είναι τέτοια που ο ίδιος δύο εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση είναι πεισμένος ότι ο αδελφός του δεν είχε πρόθεση παρά τον πυροβολισμό προς το αυτοκίνητο του, να  βλάψει τον ίδιο, κάτι που ενίσχυσε στην απολογία του και ο κατηγορούμενος ο οποίος δήλωσε μετανιωμένος και πάντως σε καμία περίπτωση δεν άφησε να εννοηθεί ότι ήθελε να προκαλέσει κακό στον αδελφό του, παρά τις όποιες διαφορές αντιμετωπίζουν μεταξύ τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κράτηση του κατηγορουμένου θα είναι προσωρινή με επίκεντρο την ειρήνευση και τη βελτίωση της ψυχικής κατάστασης του κατηγορουμένου σε μια απόσταση από την περιοχή που διαμένει η οικογένεια, αφού μέσα στο χρόνο που προβλέπεται από τις διατάξεις της ποινικής δικονομίας θα υποβληθεί αίτημα από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου για αποφυλάκιση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News