Θετική στον κορωνοϊό μητέρα δύο μαθητών στο Ηράκλειο – Τέθηκαν σε καραντίνα

Ηράκλειο
Θετική στον κορωνοϊό μητέρα δύο μαθητών στο Ηράκλειο – Τέθηκαν σε καραντίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απολύμανση στο χώρο του σχολείου

Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι μητέρα παιδιού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό σε σχολείο του Ηρακλείου, καταγράφηκε νέο πανομοιότυπο περιστατικό σε δημοτικό στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες μητέρα δύο μαθητών βρέθηκε θετική στον ιό και ενημερώθηκε άμεσα το σχολείο για τις περαιτέρω ενέργειες. Για καθαρά προληπτικούς λόγους έγινε η απολύμανση του χώρου.

Συνεχίζονται τα μαθήματα

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» Γιώργος Μακράκης μιλώντας στο neakriti.gr «η μητέρα δύο μαθητών δημοτικού σχολείου βρέθηκε θετική στον ιό και όπως προβλέπεται ακολούθησε η απολύμανση του δημοτικού. Σε αυτές τις περιπτώσεις ,όταν θετικό στον κορωνοϊό είναι έμμεσο πρόσωπο (όπως η μητέρα), δεν προβλέπεται κλείσιμο τμήματος αλλά συνεχίζονται κανονικά τα μαθήματα. Οι δύο μαθητές παραμένουν προληπτικά σε καραντίνα».

Σύμφωνα με τον κ.Μακράκη είναι φυσικό και σε αυτή την περίπτωση παρά την απολύμανση να υπάρχει η ανησυχία των γονέων και γι’ αυτό οι εκπαιδευτικοί επαναλαμβάνουν σε κάθε κατεύθυνση το αίτημα τους να υποβάλλονται σε τεστ όλοι μαθητές του επίμαχου τμήματος και οι εκπαιδευτικοί .

Μάλιστα ο σύλλογος προσανατολίζεται σε διαμαρτυρία την Παρασκευή στην ΥΠΕ Κρήτης με σταθερό αίτημα δωρεάν τεστ κορωοϊού για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

(φωτογραφία intime)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News