Σε προληπτική καραντίνα παιδί δημοτικού στο Ηράκλειο - Απολύμανση στο σχολείο

Ηράκλειο
Σε προληπτική καραντίνα παιδί δημοτικού στο Ηράκλειο - Απολύμανση στο σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούν να γίνουν τεστ σε συμμαθητές του παιδιού - Θετική στον κορωνοϊό η μητέρα του

Σε καραντίνα για καθαρά προληπτικούς λόγους τέθηκε παιδί σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου καθώς η μητέρα του είναι θετική στον κορωνοϊό. Το τμήμα στο οποίο φοιτά το παιδί συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία αφού δεν προκύπτει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας ενώ οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες από τη διεύθυνση του σχολείου με μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Μάλιστα σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε προς τους γονείς απολυμάνθηκαν οι χώροι του σχολείου και μετά τη διαδικασία τη Δευτέρα συνεχίστηκαν κανονικά τα μαθήματα.

Γ. Μακράκης: Να γίνουν δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος

Την αγωνία των γονέων που ζητούν να γίνουν δωρεάν τεστ κορωνοϊού στο εν λόγω σχολείο κατανοεί απόλυτα ο Πρόεδρος του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» Γιώργος Μακράκης ο οποίος σημειώνει: «εμείς ζητούμε στο σχολείο και στο συγκεκριμένα στο τμήμα του παιδιού να γίνουν δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς όπως είναι φυσικό οι γονείς αγωνιούν και πολλοί δεν στέλνουν σε τέτοιες περιπτώσεις τα παιδιά τους στο σχολείο. Γενικότερα αίτημά μας είναι όταν υπάρχει κρούσμα στην εκπαιδευτική κοινότητα, σε μαθητές ή ακόμα και έμμεσα σε γονέα παιδιού να γίνονται δωρεάν τεστ».

Υπενθυμίζεται ότι το γεγονός πως μητέρα μαθητή βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό ανέδειξε με ανακοίνωση η Ένωση Συλλόγων Γονέων  που εξαρχής ζητούσε να γίνει απολύμανση στο χώρο.Ένα από τα αιτήματα και της Ένωσης είναι να γίνονται ευρύτερα γρήγορα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς τα κρούσματα το χειμώνα θα αποτελέσουν καθημερινότητα στις σχολικές μονάδες.

Εικόνες από την απολύμναση στο σχολείο:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News