Ηράκλειο

Σαφάρι ελέγχου για τα «πληγωμένα» δέντρα στο Ηράκλειο - Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες

Έρχονται πρόστιμα για τα «πληγωμένα» δέντρα

Η Δημοτική Αστυνομία στη μάχη για την προστασία του πρασίνου - Με πρόστιμα από 150 έως 800 ευρώ απειλούνται οι παραβάτες

Μετά τους σαρωτικούς ελέγχους για τη μη χρήση μάσκας στο Ηράκλειο έρχεται σαφάρι ελέγχων και προστίμων για τα πληγωμένα δέντρα, στα οποία ιδιοκτήτες καταστημάτων τοποθετούν σχοινιά και άλλες κατασκευές, είτε για την σκίαση, είτε για φωτισμό είτε για άλλες λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας Ηρακλείου, υπάρχουν καταγγελίες από πολίτες καθώς και από την υπηρεσία πρασίνου, οι οποίες κάνουν λόγο για… κακοποίηση των δέντρων.

Για τα νέα πρόστιμα που έρχονται για τα… πληγωμένα δέντρα, ο κλάδος της εστίασης έπεσε από τα σύννεφα, με την Μαρία Αντωνακάκη να κάνει λόγο για παράλογες καταστάσεις.

Οι περιπτώσεις έχουν ήδη καταγραφεί από τη δημοτική αστυνομία, άνδρες της οποίας ξεκινούν ελέγχους για την επιβολή τσουχτερών προστίμων, από 150 έως 800 ευρώ!

Στο άκουσμα των προστίμων, ορισμένοι ιδιοκτήτες καφέ αφαίρεσαν τον σπάγκο από τα δέντρα και με χιούμορ σχολίαζαν ότι υπήρξε φροντίδα και άμεση ανακούφιση των πληγωμένων δέντρων από τον …πόνο , με πάγο και depon.

Πέρα από τα σχοινιά, τα φωτιστικά και τις κάθε είδους κατασκευές στα δέντρα, ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε και τα …αξεσουάρ για τον καθαρισμό τζαμιών αυτοκινήτων από αλλοδαπούς, οι οποίοι τα …στόλισαν πάνω στα δέντρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια