13 χρόνια στον πατέρα που βίαζε την ανήλικη κόρη του - Σε… πλημμέλημα μετατράπηκε το αδίκημα της αιμομιξίας

Ηράκλειο
13 χρόνια στον πατέρα που βίαζε την ανήλικη κόρη του - Σε… πλημμέλημα μετατράπηκε το αδίκημα της αιμομιξίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου

Μια απίστευτη υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν 34χρονο από το Ηράκλειο που βίαζε την ανήλικη κόρη του από πέντε ετών, εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης κεκλεισμένων των θυρών.

Η τραγική υπόθεση ήρθε στο φως σύμφωνα με πληροφορίες όταν το παιδί μετά το χωρισμό των γονιών του, αρνούνταν να επισκεφθεί τον πατέρα, ο οποίος στην πιο τρυφερή ηλικία για ένα παιδί, το βίαζε και ασελγούσε πάνω του. Το δικαστήριο πρωτόδικα τον είχε καταδικάσει σε 39έτη κάθειρξης για βιασμό κατ’εξακολούθηση, ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και ασέλγεια μεταξύ συγγενών.

Η φρίκη αποτυπώθηκε στην γνωμάτευση γυναικολόγου, ο οποίος εξετάζοντας το παιδί, στην έκθεσή του υπογράμμισε ότι η ανήλικη είχε βιαστεί πέραν της μίας φοράς.

Ο κατηγορούμενος πατέρας που υποστήριξε και σήμερα την αθωότητά του, δεν έπεισε ούτε δικαστές ούτε ενόρκους οι οποίοι τον έκριναν εκ νέου ένοχο για τα αδικήματα του βιασμού κατ΄εξακολούθηση, της ασέλγειας κατ’ εξακολούθηση και της ασέλγειας μεταξύ συγγενών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Η ποινή του διαμορφώθηκε στα οκτώ έτη για τον βιασμό, 8 έτη για την ασέλγεια και δύο έτη για την ασέλγεια συγγενών που με τις νέες ρυθμίσεις του Ποινικού Κώδικα από κακούργημα έγινε πλημμέλημα, ενώ κατά συγχώνευση η ποινή του διαμορφώθηκε στα 13 χρόνια κάθειρξης, με αποτέλεσμα ο 34χρονος να επιστρέψει για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη φυλακή.

Στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκε η μητέρα του παιδιού και μέλη της οικογένειάς της που με οργή άκουσαν την απόφαση του δικαστηρίου και την εμφανή μείωση της ποινής για τον 34χρονο, στον οποίο όμως καταλογίστηκαν όλες οι κατηγορίες που είχαν εξ’ αρχής καταλογιστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News