Ηράκλειο

Συνεργασία ΕΑΣΗ με Ινστιτούτο του ΕΛΜΕΠΑ

Η Ένωση Ηρακλείου συνεργάζεται με ακαδημαϊκούς φορείς του τόπου, καινοτομεί και αναπτύσσεται

Πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της Ένωσης (ΕΑΣΗ) κ. Σταύρου Γαβαλά και του διευθυντή του Ινστιτούτου Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (IEECC), καθηγητή Εμμανουήλ Καραπιδάκη, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), στο πλαίσιο της διερεύνησης δυνατοτήτων πολύπλευρης συνεργασίας (ενέργεια, περιβάλλον και τουρισμός) μεταξύ των φορέων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Οινοποιείο της Ένωσης, το οποίο εδρεύει σε μια έκταση 50 και πλέον στρεμμάτων, στη δημοτική ενότητα Παλιανής του δήμου Ηρακλείου. Ένας χώρος με μοντέρνα αρχιτεκτονική και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που στεγάζει ένα πρότυπο Οινοποιείο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει πόλο καινοτομίας και ανάπτυξης του χώρου της οινοποίησης.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ ξενάγησε τον διευθυντή του Ινστιτούτου στους χώρους του οινοποιείου με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τις πραγματοποιηθείσες προς την αναβάθμισή του αλλαγές, ενώ κατέθεσε τις ιδέες του και το όραμά του για ένα οινοποιείο ενεργειακά αυτόνομο και περιβαλλοντικά φιλικό.

Στο portfolio των παρεμβάσεων περιλαμβάνονται εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, αξιοποίηση υδροδυναμικού πεδίου, βιολογική διαχείριση αποβλήτων και μια σειρά σύγχρονων και καινοτόμων οικοπαρεμβάσεων.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου δήλωσε εντυπωσιασμένος από το σύνολο των εγκαταστάσεων, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη μεγάλη δυναμική ανάπτυξης που δύναται να έχουν, καθώς και τη στήριξή του προς αυτό τον σκοπό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κτήριο διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χημείο, αίθουσες διαλέξεων, παρουσιάσεων και δοκιμών, ενώ στο υπόγειο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο υπάρχουν κάβες παλαίωσης του κρασιού με δρύινα βαρέλια.

Στο τέλος της επίσκεψης καθορίστηκε το επόμενο ραντεβού εντός του Οκτωβρίου, αυτή τη φορά με την πρυτανική Αρχή του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και τους κοσμήτορες των σχετικών σχολών, προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της συγκεκριμένης πολλά υποσχόμενης συνεργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια