Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου: Τα μέτρα πήγαν... περίπατο

Ηράκλειο
Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου: Τα μέτρα πήγαν... περίπατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι εκπέμπουν SOS

Εικόνες συρροής στις αίθουσες και στους διαδρόμους το Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου. Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV, κατέγραψε μία πραγματικότητα, που απέχει έτη φωτός από τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την περιοχή του Ηρακλείου.

Δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι εκπέμπουν σήμα κινδύνου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, λίγα 24ωρα, μετά το περιστατικό προσαγωγής κρατουμένου με Covid 19 στο Δικαστικό Μέγαρο Νεάπολης.

Κανένα μέτρο προστασίας δεν μπορεί να τηρηθεί τη στιγμή που στο κτήριο συρρέουν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, με τους διαδρόμους ασφυκτικά γεμάτους από κόσμο και αίθουσες που σε πολλές περιπτώσεις δεν επαρκούν, ούτε για τον αριθμό δικαστών και δικηγόρων που εμπλέκονται, ειδικότερα, στις περιπτώσεις ποινικών υποθέσεων.

Οι εικόνες που καταγράφει η ΚΡΗΤΗ TV αντιστοιχούν σε «υγειονομική βόμβα», αφού το κτήριο δε διαθέτει φύλαξη και δε γίνεται καμία καταγραφή όσων εισέρχονται στην περίπτωση που προκύψει επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η αγωνία έχει φτάσει στο κατακόρυφο για τον Σύλλογο των Δικαστικών Υπαλλήλων, που έσπευσε να εξασφαλίσει ακόμη και τα υποτυπώδη υλικά για την προστασία των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς η παροχή μέσων αυτοπροστασίας ήταν έως τώρα μηδαμινή και καθυστερημένη.

Όπως επισημαίνει με αγωνία και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, οι εικόνες αυτές εξακολουθούν να επικρατούν στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου, παρά το γεγονός ότι πάνω το 50% των αστικών των υποθέσεων και το 40% των ποινικών, αναβάλλονται.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News