Ηράκλειο

Σε οριακό σημείο τα καταστήματα στο Λιμανάκι της Χερσονήσου

Περιοδεία κλιμάκιου του ΚΚΕ σε εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα

Περιοδεία σε εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα στο Λιμάνι της Χερσονήσου πραγματοποίησε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, το Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το Γιώργο Παρθενιώτη, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Χερσονήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, ο Μανώλης Συντυχάκης, ανέδειξε τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και επαγγελματίες της περιοχής, με την αβεβαιότητα και το φόβο για την υγεία και την επιβίωση τους να κυριαρχούν. Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης, με πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα, με τον συνεχή φόβο της απόλυσης, ενώ επίσης πολλοί είναι κι αυτοί που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με το πενιχρό επίδομα της αναστολής εργασίας τους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της χωρίς περιστροφές, στηρίζοντας με ουσιαστικά μέτρα την υγεία και την επιβίωσή των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων της περιοχής. Να μη μείνει κανείς χωρίς εισόδημα.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα χρειάζεται τώρα ακόμη πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουν από κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία μέτρα προστασίας της ζωής τους, να κάνουν δικιά τους υπόθεση τον αγώνα για την υγεία και την επιβίωσή τους, ενάντια στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για μέτρα ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους.

Ο Δημήτρης Βρύσαλης, επεσήμανε ότι είναι προκλητικό να πετούν το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης στο λαό και τη νεολαία όταν η κυβέρνηση - 7 η ΥΠΕ- Περιφέρεια- δήμοι δεν παίρνουν μέτρα για μαζικά τακτικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό σε τουρίστες, σε μόνιμους κατοίκους, σε εργαζόμενους ώστε να περιορίζεται άμεσα η εξάπλωση της πανδημίας.

Επιπλέον σύμφωνα με την ανακοίνωση, υποβαθμίζονται συνεχώς οι υπηρεσίες υγείας όταν αφήνουν στην ουσία απροστάτευτο ως προς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ένα τουριστικό δήμο, όπως αυτόν της Χερσονήσου με μόνο μία ΤΟΜΥ για όλη την περιοχή, για μόνιμους κατοίκους και τουρίστες.

Οι εργαζόμενοι κι ο λαός της Χερσονήσου αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πολιτικής που βάζει πάνω από όλα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και του τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής.

Ο Γιώργος Παρθενιώτης, επεσήμανε ότι και ο δήμος Χερσονήσου και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές έχουν ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στο κομμάτι της υγείας στην περιοχή μας και στις επιπτώσεις στο λαϊκό εισόδημα, αφού ακολουθούν την κυβερνητική πολιτική και την εξειδικεύουν σε τοπικό επίπεδο. Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, ο λαός της Χερσονήσου χρειάζεται με διεκδίκηση και με αγώνα να ακυρώσουν στη πράξη τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και πολιτικές, για να μην πληρώσει πάλι ο λαός την κρίση! Δεν μένουμε σιωπηλοί, κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή και αυτή πρέπει να δυναμώσει από όλα τα μετερίζια με βασική διεκδίκηση: Να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας η κυβέρνηση εδώ και τώρα.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια