Κρουζιερόπλοιο με 12 κρούσματα: Οι επιβάτες δεν κατέβηκαν στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Κρουζιερόπλοιο με 12 κρούσματα: Οι επιβάτες δεν κατέβηκαν στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατευθύνεται στον Πειραιά το πλοίο - 12 μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό

Η είδηση ότι το κρουαζιερόπλοιο με τα 12 μέλη πληρώματος που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό αναχώρησε από το λιμάνι του Ηρακλείου προκάλεσε προς στιγμήν κινητικότητα και ανησυχία καθώς αρχικά δεν ήταν γνωστό αν οι επιβάτες ή πλήρωμα ήρθαν σε επαφή με άλλους πολίτες στο νησί. Ωστόσο δεν προκύπτει λόγος ανησυχίας αφού όπως διευκρινίστηκε οι επιβάτες μεταφέρθηκαν απευθείας από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, στο κρουαζιερόπλοιο «Μein Shiff».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΗ Γιάννη Βαρδαβά που μίλησε στο neakriti.gr «είναι η τρίτη κρουαζιέρα για το συγκεκριμένο πλοίο και οι επιβάτες αναχωρούν από τη Γερμανία με πτήση τσάρτερ , φτάνουν στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» Ηρακλείου, με λεωφορείο μεταφέρονται στο λιμάνι και στη συνέχεια μπαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο. Οι επιβάτες που αναχώρησαν από το Ηράκλειο είχαν κάνει τεστ 72 ώρες πριν».

Σύμφωνα με τον ΟΛΗ τα αποτελέσματα των τεστ για το πλήρωμα έγιναν γνωστά όταν οι επιβάτες βρίσκονταν εν πλω και είναι οριακά. Τα τεστ θα επαναληφθούν μέσα στο πλοίο, το οποίο αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά την Τρίτη.

Θετικά τα 12 από τα 150 τεστ

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλη Λουμπούνη «έχουμε ενημερωθεί για το κρουαζιερόπλοιο και το πλήρωμα περίμενε οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις κινήσεις που θα ακολουθηθούν. Το σχέδιο αρχικά ήταν να επιστρέψει στο Ηράκλειο. 12 μέλη του πληρώματος από τα 150 στα οποία έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος βρέθηκαν θετικά. Έτσι και τα 12 άτομα και οι στενές επαφές τους έχουν απομονωθεί μαζί με τις στενές τους επαφές».

Άλλαξε ρότα

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο αναχώρησε το βράδυ της Κυριακής από το Ηράκλειο με 1.000 επιβάτες και 766 μέλη πληρώματος ωστόσο εν πλω έγινε γνωστό ότι 12 άτομα του πληρώματος έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό και απομονώθηκαν στις καμπίνες τους. Αρχικά έγινε γνωστό ότι θα επέστρεφε στο Ηράκλειο αλλά στη συνέχεια με εντολή του προέδρου του ΕΟΔΥ κ.Αρκουμανέα κατευθύνεται στον Πειραιά.

(Κεντρική φωτογραφία wikipedia)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News