Αναζητούν απαντήσεις για την καταστροφική πυρκαγιά στο Βιοτεχνικό Πάρκο Γαζίου

Κρήτη
Αναζητούν απαντήσεις για την καταστροφική πυρκαγιά στο Βιοτεχνικό Πάρκο Γαζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φλόγες φούντωσαν σε χρόνο ρεκόρ λόγω των ανέμων - Αποσοβήθηκε ο κίνδυνος έκρηξης

Απαντήσεις ανάμεσα στα αποκαΐδια, αναζητούν το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο ιδιοκτήτης της Βιοτεχνίας που αφανίστηκε από τη φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Γαζίου.

Αποσβολωμένοι μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής, τόσο οι ιδιοκτήτες, όσο και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Μακατουνάκη, αναζητούν απαντήσεις. Πώς το εργοστάσιο τυλίχθηκε στις φλόγες από τη στιγμή που η εστία φωτιάς, η οποία είχε εκδηλωθεί στο πρανές του δρόμου προς το Καβροχώρι, είχε ήδη τεθεί υπό έλεγχο.

Ξαφνικά και σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της πρώτης εστίας, παλέτες και κάδοι που ήταν στην βορινή πλευρά του κτηρίου, λαμπάδιασαν με ολέθριες συνέπειες.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο της ΚΡΗΤΗ TV, η εστία της φωτιάς «σπρωγμένη» από τους θυελλώδεις νοτιάδες φούντωσε μέσα σε δευτερόλεπτα «αγγίζοντας» της σκεπή του εργοστασίου από όπου στα επόμενα λεπτά πέρασε απ' άκρη σ' άκρη του κτηρίου.

Εργαζόμενοι με πυροσβεστήρες στα χέρια προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά, μέχρι τα οχήματα της Πυροσβεστικής να μετακινηθούν, αλλά και να εφοδιαστούν με νερό.

Τα λίγα λεπτά που μεσολάβησαν έφεραν την απόλυτη καταστροφή. Τα οχήματα της Πυροσβεστικής έκαναν συνεχή δρομολόγια μέχρι κοντινότερους κρουνούς, καθώς τα υδροφόρα οχήματα, έφτασαν αργότερα.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με το χρόνο και τις δύσκολες συνθήκες για να αποτρέψουν γενικευμένη καταστροφή στο Βιοτεχνικό Πάρκο, αλλά και να αποσοβήσουν τον κίνδυνο έκρηξης στις Δεξαμενές Υγραερίου, ψύχοντάς τες συνεχώς με ρίψεις νερού από το ελικόπτερο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News