Στις φλόγες τυλίχθηκε εργοστάσιο - Εικόνες και βίντεο από τη μεγάλη φωτιά

Ηράκλειο
Στις φλόγες τυλίχθηκε εργοστάσιο - Εικόνες και βίντεο από τη μεγάλη φωτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρωτική καταστροφή του χώρου - Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο ιδιοκτήτης

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το εργοστάσιο Μακατουνάκη στη βιοτεχνική ζώνη που βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο Γαζίου - Κρουσώνα στο Ηράκλειο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Η μεγάλη φωτιά προκάλεσε ανησυχία στους ιδιοκτήτες των εργοστασίων αλλά και κατοίκους της περιοχής καθώς οι φλόγες επεκτείνονταν όλο και περισσότερο και υπήρξε φόβος μην φτάσουν στις εγκαταστάσεις υγραερίου του εργοστασίου. Ευτυχώς ο κίνδυνος απομακρύνθηκε με την έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε ειλκόπτερο. 

Παρελήφθη με ασθενοφόρο ο ιδιοκτήτης

Στο σημείο της μεγάλης φωτιάς βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου που δεν αντίκρισε μόνο το σκηνικό της καταστροφής, αλλά και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο καθώς παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα. 

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και σημαντική ήταν η συνδρομή του ελικοπτέρου . Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών. 

Συντόνισε την επιχείρηση ο Δ. Μπουντουράκης

Την επιχείρησε συντόνισε προσωπικά ο περιφερειακός διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης κ. Μπουντουράκης, η συμβολή του οποίου ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Όπως τόνισε ο ίδιος «η φωτιά προκάλεσε υλικές ζημιές στο εργοστάσιο αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν και δεν επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή». Aνάστατοι ήταν οι κάτοικοι που είδαν τις φλόγες να δυναμώνουν και παρακολούθησαν με αγωνία τη μεγάλη μάχη των πυροσβεστών που κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο πριν συμβούν τα χειρότερα. 

Δείτε τι ανέφερε μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV:

Η πυροσβεστική είχε πάντως ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει ένα ακόμα μέτωπο φωτιάς στο Βαθύ Αγίου Νικολάου. 

https://www.youtube.com/watch?v=15Yi81oTon0?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
https://www.youtube.com/watch?v=7NQgADxppgk?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News