Ηράκλειο

Δ. Φαιστού: Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το ζήτημα της αστυνόμευσης και των μεταναστών

Στο τραπέζι όλα τα θέματα του Δήμου Φαιστού

Τα ζητήματα της αστυνόμευσης της Μεσσαράς τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης αντιπροσωπείας του Δήμου Φαιστού με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρη Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχάλη Καραμαλάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο της σύσκεψης τέθηκαν επί τάπητος όλα τα καίρια ζητήματα με επίκεντρο ασφαλώς τα θέματα των μεταναστών και της ενίσχυσης της αστυνόμευσης. Ενημέρωση για τη συνάντηση είχε και ο ίδιος ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος και συνομιλεί με το Δήμαρχο, που δεν παραβρέθηκε στη σύσκεψη λόγω έκτακτων γεγονότων που προέκυψαν σε Έβρο και Λέσβο στα οποία κι όφειλε να δώσει το παρών.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το πλαίσιο αφενός μείωσης του πληθυσμού των αλλοδαπών καθώς ο αριθμός τους πλέον θεωρείται υψηλός, ενώ αφετέρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η δημιουργία μιας συνθήκης καταγραφής όσων παραμείνουν, προκειμένου να υπάρχουν από μέρους τους δικαιώματα στην εργασία αλλά και υποχρεώσεις απέναντι στο Δήμο και την Πολιτεία.

Ο Δήμαρχος Φαιστού έθεσε παράλληλα εκ νέου το ζήτημα ίδρυσης Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στην περιοχή για καλύτερο έλεγχο αλλά και αστυνόμευση.

Τόσο ο Υφυπουργός όσο και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κατέγραψαν τα αιτήματα και τις ανάγκες, ενώ δεσμεύθηκαν πως θα τα εξετάσουν σοβαρά για να προωθηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση τόνισαν πως ο σχεδιασμός Ελληνικής Αστυνομίας και Πολιτείας έχει τροποποιηθεί με στόχο μια διαρκή κι εντονότερη παρουσία στη Μεσαρά με ενίσχυση των ελέγχων και περιορισμό των παραβατικών συμπεριφορών.

Στη συνάντηση το Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Φασομυτάκης και Αντώνης Κωνσταντουλάκης, καθώς και ο Αντιπρόεδρος Πιτσιδίων Κώστας Σπινθάκης  Μάταλα  Μονομετοχικής Α.Ε Κώστας Σπινθάκης Δήμου Φαιστού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια