Κρούσμα κορωνοϊού στο δημοτικό σχολείο Τυλίσου – Πλήρωσε από την τσέπη του το τεστ ο εκπαιδευτικός

Ηράκλειο
Κρούσμα κορωνοϊού στο δημοτικό σχολείο Τυλίσου – Πλήρωσε από την τσέπη του το τεστ ο εκπαιδευτικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεισε για απολύμανση το σχολείο

Κλειστό παρέμεινε σήμερα Πέμπτη το δημοτικό σχολείο Τυλίσου καθώς εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μάλιστα ο εκπαιδευτικός με δική του πρωτοβουλία έκανε το τεστ που πλήρωσε από την τσέπη του και διαπιστώθηκε λίγο αργότερα ότι είναι θετικός στον ιό.  Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου Νίκο Μακατουνάκη που μίλησε στο neakriti.gr «πρόκειται για αναπληρωτή ο οποίος ήρθε να αναλάβει υπηρεσία, δεν ήρθε επαφή με τα παιδιά, αλλά επισκέφθηκε μόνο το σύλλογο διδασκόντων. Ο ίδιος έκανε προληπτικά τεστ που πλήρωσε από την τσέπη του, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κανένα σύμπτωμα. Μόλις ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο».

Ανοίγει ξανά αύριο

Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι δεν θα γίνουν μαθήματα,το σχολείο έκλεισε για απολύμανση όπως προβλέπεται και ο εκπαιδευτικός τέθηκε σε καραντίνα 10 ημερών λαμβάνοντας άδεια ειδικού σκοπού. Βέβαια το κρούσμα πιθανότατα δεν θα γινόταν γνωστό εάν ο εκπαιδευτικός δεν έπαιρνε μόνος του την πρωτοβουλία να υποβληθεί σε τεστ. Σύμφωνα με τον κ.Μακατουνάκη «έγινε ιχνηλάτηση και ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες. Επικοινωνήσαμε με τη διεύθυνση δημόσιας υγείας και τον κ.Λουμπούνη και μας είπε ότι ο εκπαιδευτικός έχει χαμηλό ιιικό φορτίο και χαμηλή μεταδικότητα. Έτσι το σχολείο θα λειτουργήσει ξανά αύριο».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ενημέρωσή της προς τους γονείς η Διεύθυνση του σχολείου μέσω της σελίδας του στο Facebook, «αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να γίνει απολύμανση του σχολείου για προληπτικούς λόγους, καθώς σήμερα (σ.σ. χθές) είχαμε θετικό κρούσμα COVID-19 σε εκπαιδευτικό. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ήρθε να αναλάβει υπηρεσία και παρέμεινε στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων μιάμιση ώρα, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, και χωρίς να έρθει σε καμιά επαφή με παιδιά. Παρόλο που δεν έχει καθόλου συμπτώματα, επειδή κατοικεί σε τουριστική περιοχή, έκανε προληπτικά τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου του το γνωστοποίησαν μετά την αποχώρησή του από το σχολείο και ήταν θετικό.

Το σχολείο ακολούθησε το πρωτόκολλο, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι και έγινε ιχνηλάτηση. Με έγγραφό του ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας μάς ενημέρωσε ότι το κρούσμα χαρακτηρίζεται χαμηλής νοσηρότητας και πολύ χαμηλής μεταδοτικότητας και συστήνει την κανονική λειτουργία του σχολείου μετά από ενδελεχή καθαρισμό και απολύμανση.

Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Παρασκευή (σ.σ. αύριο). Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερωθείτε.Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες!».

Υπενθυμίζεται ότι κλειστό παραμένει και το 2ο δημοτικό σχολείο Βουτών για καθαρά προλητικούς λόγους μετά τον εντοπισμό κρούσματος.

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News