Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τολμηροί, ριψοκίνδυνοι και άνευ μάσκας μερίδα πολιτών παρά τα μέτρα

Στον «άσσο» έχουν μείνει παραγωγοί και έμποροι στις λαϊκές αγορές

Τολμηροί απέναντι στα τσουχτερά πρόστιμα και τον φόβο της πανδημίας εμφανίζονται κάποιοι πολίτες, οι οποίοι, όπως δηλώνουν στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στη συνεχή χρήση μάσκας που επιβάλλουν τα τοπικά περιοριστικά μέτρα για το Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα, μεγάλα θύματα της πανδημίας φαίνεται ότι αποτελούν  οι έμποροι των λαϊκών αγορών, οι οποίοι βλέπουν τα έσοδά τους συνεχώς να μειώνονται και αναγκάζονται να πετάξουν πολλά από τα εμπορεύματά τους.

Τι κι αν το Ηράκλειο βρίσκεται σε καθεστώς νέας παράτασης των περιοριστικών μέτρων έως και την εκπνοή του Σεπτέμβρη. Μπορεί σε γενικές γραμμές οι εκκλήσεις ειδικών και πολιτικής γραμματείας να εισακούονται αλλά υπάρχουν πάντα και εκείνοι που σε πείσμα των καιρών και του κορωνοιού που εξαπλώνεται, δεν συμμορφώνονται.

Στον άσσο έχουν μείνει παραγωγοί και έμποροι στις λαϊκές αγορές

Στον άσσο έχουν μείνει παραγωγοί και έμποροι στις λαϊκές αγορές, καθώς, εξαιτίας των μέτρων που εφαρμόζεται στο Ηράκλειο, αναγκάζονται να δουλεύουν με βάση το 50-50 ανά εβδομάδα. Όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, τα έσοδα πλέον δε φτάνουν ούτε για την εξόφληση των βασικών λογαριασμών. Παράλληλα, πολλά προϊόντα δεν καταφέρνουν να πωληθούν ακόμα και στις ήδη χαμηλωμένες τιμές και καταλήγουν στα αζήτητα.

Με βολές για ανύπαρκτη ουσιαστικά στήριξη του κλάδου οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων αισθάνονται παντελώς αβοήθητοι και ελπίζουν γρήγορα να επανέλθουμε στην κανονικότητα που θα βάλει τέλος στην οικονομική τους καταδίκη.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια