Νηπιαγωγείο Γουρνών: Σοβαρά κτιριακά προβλήματα "ταλαιπωρούν" μαθητές και εκπαιδευτικούς

Κρήτη
Νηπιαγωγείο Γουρνών: Σοβαρά κτιριακά προβλήματα "ταλαιπωρούν" μαθητές και εκπαιδευτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη δημιουργία τμήματος του Νηπιαγωγείου Γουρνών

Οι γονείς των παιδιών του  Νηπιαγωγείου Γουρνών διαμαρτύρονται εντόνως για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα και την έλλειψη τρίτης αίθουσας, που ταλαιπωρούν εκπαιδευτικούς και γονείς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Σε επιστολή τους που έχει αποδέκτες τον Δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Σέγκο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Ζαχαριουδάκη , το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Χερσονήσου, αναφέρουν τα εξής :

«Εγκατάσταση του τρίτου τμήματος του Νηπιαγωγείου Γουρνών σε «προκάτ» αίθουσα που δεν έχει τοποθετηθεί, επί του προαυλίου χώρου του σχολικού συγκροτήματος

Από τον Μάιο του 2019, που τέθηκε για πρώτη φορά το θέμα της αναγκαιότητας της τρίτης αίθουσας, λόγω διπλασιασμού των εγγραφών μέχρι και σήμερα λαμβάνουμε κενές υποσχέσεις από την δημοτική αρχή για λύση του προβλήματος. Τέλος, λάβαμε ενημέρωση από την προϊσταμένη και το διδακτικό προσωπικό, στις 14/9, πως το σχολείο μας θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στις 1/10, σύμφωνα  με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων της δημοτικής αρχής, καθώς η αίθουσα δεν υπάρχει και το ήδη υπάρχων κτίριο, δεν μπορεί να στεγάσει 57 παιδιά ,όπως είναι φυσικό και απολύτως λογικό, μια τέτοια απόφαση εν μέσω πανδημίας θα ήταν εγκληματική.

ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:

  • Άμεση αποπεράτωση των εργασιών( αίθουσας και τουαλετών) έως τις 30/9
  • Ταυτόχρονος υλικοτεχνικός εξοπλισμός της αίθουσας για να λειτουργήσει ως ολοήμερο.
  • Άμεση φροντίδα του προαύλιου χώρου από τις αρμόδιες υπηρεσίες (διαμόρφωση αύλειου χώρου σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας, τοποθέτηση ηλεκτρικού κουδουνιού στην είσοδο του σχολείου, προβολέα για τον φωτισμό του τις νυκτερινές ώρες, καθαριότητα, απόρριψη οικοδομικών υλικών, επιδιόρθωση παιχνιδιών εξωτερικού χώρου κ.ο.κ.), μέχρι και τις 30/9

Το κτιριακό ζήτημα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τη δημοτική αρχή, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν σε ένα πιο ποιοτικό σχολικό περιβάλλον, με ασφάλεια.

Απαιτούμε να τηρήσετε το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών, στο οποίο δεσμευτήκατε ως δημοτική αρχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News