Ηράκλειο

Καταλήψεις στo Ηράκλειο: Καταγγελία «φωτιά» - Ένστολοι ζήτησαν τα ονόματα μαθητών

Τι κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής»

Σε μια καταγγελία «φωτιά» προχώρησε κατά την διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης υπογραμμίζοντας ότι δύο διευθυντές σχολείων του Ηρακλείου που ήταν υπό κατάληψη δέχτηκαν όχληση από ένστολη υπηρεσία ζητώντας τους στοιχεία για τις καταλήψεις αλλά και ονόματα μαθητών. Ο κ. Ρηγάκης προχώρησε σε αυτή την αποκάλυψη τονίζοντας ότι έχει δύο επώνυμες καταγγελίες υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι τακτικές θυμίζουν άλλες εποχές.

Μάλιστα κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού «αέρα» ζήτησε από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης της Κρήτης Μανόλη Καρτσωνάκη να διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες.

Ο κ. Καρτσωνάκης δήλωσε ότι αυτές τις καταγγελίες τις ακούει για πρώτη φορά τονίζοντας ότι η θέση του υπουργείου Παιδείας είναι ξεκάθαρη προς τους περιφερειακούς διευθυντές σε όλη την χώρα με σημείο αναφοράς την διαχείριση των καταλήψεων με καθαρά παιδαγωγικούς όρους και τακτικές.

Μάλιστα ο περιφερειακός διευθυντής Κρήτης είπε ότι θα διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες καταδικάζοντας αυτές τις τακτικές εφόσον ισχύουν.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια