Ηράκλειο

Ένοχος ο αξιωματικός, αθώος ο αρχιφύλακας για τη «βόλτα» συλληφθέντα εκτός κρατητηρίου

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε βγάλει για λίγη ώρα από το κρατητήριο ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε σήμερα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο είχε βγάλει για λίγη ώρα από το κρατητήριο ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, ο οποίος κρατείτο για παράβαση σχετικά με ηχορύπανση, στο Ηράκλειο.

Ο αξιωματικός απαλλάχθηκε πάντως από τις υπόλοιπες δύο κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί: Ελευθέρωση κρατουμένου και απόδραση κρατουμένου.

Εξάλλου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου όπου εκδικάστηκε η υπόθεση έκρινε αθώο  τον αρχιφύλακα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος κρατητηρίων το επίμαχο βράδυ και ο οποίος δικαζόταν μαζί με τον αξιωματικό.

Ας σημειωθεί ότι ο τελευταίος καταδικάστηκε τελικά σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, ωστόσο, επρόκειτο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω αξιωματικός παραμένει μέχρι σήμερα σε διαθεσιμότητα, ενώ η διαθεσιμότητα στην οποία βρισκόταν ο αρχιφύλακας είχε αρθεί από τον περασμένο Απρίλιο.

Μιλώντας στο neakriti.gr η συνήγορος υπεράσπισης του αθωωθέντος αρχιφύλακα, δικηγόρος κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη δήλωσε ότι «το δικαστήριο έκρινε ότι ο εντολέας μου δεν διέπραξε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο».

Νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει να απαλλαγεί ο αξιωματικός και από τις τρεις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί.

Μεταξύ άλλων στην απολογία του ο κατηγορούμενος αξιωματικός υποστήριξε ότι μετέφερε τον συλληφθέντα με αυτοκίνητο σε συγκεκριμένη περιοχή, προκειμένου εκείνος να του υποδείξει σημείο όπου φέρεται να λάμβαναν χώρα έκνομες δραστηριότητες.

Μετά από λίγη ώρα, ο αξιωματικός φέρεται να μετέφερε και πάλι με το αυτοκίνητο στο Αστυνομικό Μέγαρο τον συλληφθέντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια