Έντονη καταιγίδα στο Ηράκλειο "έφτασε" ο Ιανός

Ηράκλειο
Έντονη καταιγίδα στο Ηράκλειο "έφτασε" ο Ιανός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβλήματα στις πτήσεις και την ηλεκτροδότηση

Έφτασε ο «Ιανός» με άγριες διαθέσεις

Επιβεβαιώνονται πλήρως οι μετεωρολόγοι, καθώς η καταιγίδα και οι βροχές επισκέφτηκαν το Ηράκλειο από το απόγευμα του Σάββατου.

Ο Ιανός έκανε την παρουσία του αισθητή στο Ηράκλειο με καταρρακτώδη βροχή και έντονες αστραπές και κεραυνούς. Μάλιστα η ένταση της βροχής ήταν τόσο μεγάλη που η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 4 μέτρα. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Video που ακολουθεί, όπου ο ουρανός της Κρήτης "σκίζεται" από τους κεραυνούς και τις αστραπές.

Διακοπές ρεύματος

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε έκρηξη  πυλώνα της Δ.Ε.Η. στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου - Ηρακλείου, στο ύψος του παλιού ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές. Συνεχείς διακοπές συμβαίνουν ανα τακτά χρονικά διαστήματα σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου. 

Δεν μπορούσαν να προσγειωθούν αεροπλάνα στο Ν. Καζαντζάκης 

Σοβαρό πρόβλημα προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα και στις πτήσεις καθώς στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερες από  τέσσερεις πτήσεις. Οι πτήσεις προωθήθηκαν για προσγείωση σε Αθήνα, Χανιά και Κω, με το αεροδρόμιο Χανίων μάλιστα να έχει να διαχειριστεί "συνωστισμό" αεροπλάνων που περίμεναν να προσγειωθούν. 

Έπεσε μπαλκόνι στη Νέα Αλικαρνασσό 

Στις παράπλευρες απώλειες της καταιγίδας είχαμε και την πτώση ενός μπαλκονιού στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. Το μπακόνι κατέρρευσε πάνω σε 2 σταθμευμένα οχήματα στα οποία προκλήθηκαν πολύ σοβαρές ζημιές. Ευτυχώς όμως οι απώλειες ήταν μόνο υλικές και δεν είχαμε κανένα τραυματισμό.

Χείμαρροι οι δρόμοι - ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα

Σε χειμάρρους μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά  οι δρόμοι, με φερτά υλικά να γεμίζουν το οδόστρωμα και τα φρεάτια να ξεχειλίζουν.  Ο όγκος του νερού ανάγκασε αυτοκίνητα να σταματήσουν στην άκρη του δρόμου . Μάλιστα ορισμένα σημεία ήταν σχεδόν απροσπέλαστα λόγω της βροχόπτωσης, όπως το σημείο κάτω από τη γέφυρα της Εθνικής στη Νέα Αλικαρνασσό και η Ιρλανδική διάβαση στον Κατσαμπά. 

Ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου τα αυτοκίνητα κινούνταν σημειωτόν. Στην 62 Μαρτύρων υπήρξαν πληροφορίες οτι αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και περαστικοί συνέδραμαν ώστα να βγουν οι επιβάτες από αυτά. 

Προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι οδηγοί στο δρόμο. 

Την ίδια ώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο το πέρασμα του Ιανού ήταν ήπιο χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα από τις βροχοπτώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News