Ηράκλειο

Καλλιτεχνικό Σχολείο: Φόβοι ότι θα χαθούν 2 μήνες μαθημάτων

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων «9 Μούσες»

Την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου καθώς και άλλα Καλλιτεχνικά Σχολεία, περιγράφει σε επιστολή ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων «9 Μούσες» και όπως σημειώνουν, εκτιμούν ότι θα χάσουν 2 μήνες μαθήματών.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Βρισκόμαστε ήδη στις 17 Σεπτεμβρίου και δεν έχει ακόμα εκδοθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, εξειδικευμένων στα αντικείμενα Κινηματογράφου και Χορού για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Η νέα καλλιτεχνική επιτροπή, της οποίας πρόεδρος είναι ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κ. Μπαραλής Γεώργιος, έπρεπε να έχει ήδη ορίσει τα κριτήρια πρόσληψης των εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, για να μπορέσει το Τμήμα Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει στην έκδοση της προκήρυξης.

Επισημαίνουμε ότι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την έκδοση της προκήρυξης, την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων, την έκδοση προσωρινών πινάκων, την υποβολή ενστάσεων, την έκδοση οριστικών πινάκων και την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα σχολεία εκτιμάται από 6 έως 8 εβδομάδες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και αν ξεκινήσει η διαδικασία άμεσα, οι καθηγητές θα βρίσκονται στη θέση τους το Νοέμβριο και οι μαθητές μας θα έχουν χάσει 2 μήνες μαθημάτων.

Το θέμα αυτό αφορά τα εξής σχολεία: Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθήνας, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κερατσινίου Δραπετσώνας, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου, Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα Αττικής, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου, Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και Καλλιτεχνικό Λύκειο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης καθώς και Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης το οποίο και εκπροσωπεί ο σύλλογος μας που πρέπει να προσληφθούν τέσσερις καθηγητές χορού και δυο κινηματογράφου».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια