default-image

Νέο περιστατικό σε σχολείο – Πατέρας κινήθηκε εναντίον διευθύντριας

Ηράκλειο
Νέο περιστατικό σε σχολείο – Πατέρας κινήθηκε εναντίον διευθύντριας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πατέρας τράβηξε τη μάσκα της διευθύντριας

Νέο περιστατικό έντασης σε σχολείο του Ηρακλείου το πρωί της Πέμπτης με αφορμή τη χρήση μάσκας. Σύμφωνα με την καταγγελία, πατέρας προσπάθησε να εισβάλλει στο χώρο του σχολείου χωρίς μάσκα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση. Σύμφωνα με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικο Θεοτοκόπουλο» οι εφημερεύοντες προσπάθησαν ψύχραιμοι να εξηγήσουν στον πατέρα ότι δεν ήταν εφικτό να μπει στο χώρο και στο θέμα παρενέβη και η διευθύντρια με αποτέλεσμα ο πατέρας να χειροδικήσει τραβώντας της την μάσκα. Όπως τονίζει ο πρόεδρος πρόκειται για χειροδικία και θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία η πολιτική ηγεσία ώστε να δοθεί τέλος σε τέτοιου είδους περιστατικά.

«Είμαστε απροστάτευτοι»

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μακαράκης: «Δυστυχώς περιμέναμε κάποια χρονική στιγμή να συμβούν όλα αυτά γιατί υπήρχαν απειλητικά μηνύματα για τη χρήση μάσκας. Το είχαμε επισημάνει προς τους αρμοδίους και θα πρέπει  το υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλίες γιατί το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι απροστάτευτο. Χάσαμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο και έχουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα με άλλες πτυχές...».

Υπενθυμίζεται δεν πρόκειται για το μόνο περιστατικό αφού στα Χανιά πατέρας χτύπησε εκπαιδευτικό επειδή ζήτησε από το παιδί του να φορέσει μάσκα και το θέμα οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News