Διεκόπη η δίκη για τη μικρή Μελίνα - «Δεν υπήρξε ιατρικό σφάλμα» δηλώνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Ηράκλειο
Διεκόπη η δίκη για τη μικρή Μελίνα - «Δεν υπήρξε ιατρικό σφάλμα» δηλώνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση για διακοπή της υπόθεσης προκάλεσε αναστάτωση στην οικογένεια Παρασκάκη

Διεκόπη για την επόμενη Παρασκευή η δίκη για το θάνατο της μικρής Μελίνας μετά από χειρουργική επέμβαση με κατηγορούμενη την αναισθησιολόγο.  Η απόφαση για διακοπή της υπόθεσης προκάλεσε αναστάτωση στην οικογένεια Παρασκάκη που βρισκόταν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Η διακοπή της δίκης και σε καμία περίπτωση αναβολή, όπως δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου, οφείλεται στο ότι δήλωσαν κώλυμα δύο δικαστές, οι οποίοι αναπληρώνονται από έναν τρίτο δικαστή, ο οποίος δεν είχε πιθανά λάβει γνώση της υπόθεσης.

"Δεν θα συναινέσει η οικογένεια σε οποιοδήποτε αίτημα αναβολής μεθοδευμένο ή μη"

Ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας της μικρής Μελίνας δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι απόλυτα αποδεκτοί οι τεχνικοί νομικοί λόγοι που επέβαλαν την διακοπή της υπόθεσης, σημειώνοντας: «Η υποστήριξη της κατηγορίας, όσοι δηλαδή εκπροσωπούμε την οικογένεια της Μελίνας, δεν υπάρχει περίπτωση από πλευράς μας, στο μέτρο του δυνατού, να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε μεθοδευμένη ή μη αναβολή - γιατί κάτι ακούστηκε ότι οι γιατροί εκείνη τη μέρα θα έχουν εφημερία. Προέχει το καθήκον και η υποχρέωση μαρτυρίας τους. Δεν θα συναινέσει η οικογένεια σε οποιοδήποτε αίτημα αναβολής μεθοδευμένο ή μη».

Συνήγοροι υπεράσπισης: "Δεν υπήρξε ιατρικό σφάλμα"

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Γιώργο Στειακάκη και Αλεξάνδρα Σπανάκη, δεν υπήρξε ιατρικό σφάλμα.

Όπως τονίζουν: «Στις υποθέσεις ιατρικής αμέλειας το δικαστήριο αναζητά το ιατρικό σφάλμα. Στην παρούσα υπόθεση σάς διαβεβαιώνουμε ότι τέτοιο σφάλμα δεν υπήρξε. Την απουσία ιατρικού λάθους δεν μπορεί να αντικαταστήσει ο πόνος των γονέων ούτε η ανθρώπινη ψυχολογική ανάγκη να αποδοθεί σε κάποιον ευθύνη. Άλλωστε, λύτρωση σε όλους φέρνει η μόνο η αλήθεια και η δικαιοσύνη, ποτέ η αδικία όσο κι αν βολεύει κάποια πλευρά. Τα δικαστήρια δεν κάνουν μνημόσυνα αλλά απονέμουν το δίκαιο».

Η μικρή Μελίνα Παρασκάκη, κατέληξε τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς του 2015, ύστερα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News