Ηράκλειο

Εθελοντική Αιμοδοσία στους Αγίους Δέκα

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί στους Αγίους Δέκα, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στο προαύλιο του Δημαρχείου από τις 10:00-13:30.

Παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα για την δωρεά οργάνων, τη δωρεά μυελού των οστών και τη δωρεά ομφάλιου αίματος.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος #αιμοδοτούμε μαζί που υλοποιεί ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Δέκα, το Δήμο Γόρτυνας, τις ενορίες και άλλους τοπικούς φορείς όλης της Δημοτικής Ενότητας.

Όπως αναφέρουν, «απευθύνουμε έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες που μπορούν να δώσουν αίμα να προσέλθουν. Πρέπει να φορούν μάσκα, να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους ταυτότητα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα καθώς και να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό.

Ως αιμοδοτικός σύλλογος τονίζουμε την μεγάλη αναγκαιότητα να συνεχίσουν οι αιμοδότες  να δίνουν αίμα κανονικά (κάθε 3 μήνες οι άνδρες και κάθε 4 οι γυναίκες) διότι οι ανάγκες των πασχόντων παραμένουν μεγάλες. Ας μην περιμένουμε να δημιουργηθεί μεγαλύτερο έλλειμα σε αίμα και να φτάσουμε να αναζητούν εναγωνίως αίμα ασθενείς, οικογένειες και νοσοκομεία». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια