Σ. Βαρδάκης: «Στην τελική ευθεία το φράγμα Αμιρών - Αγ. Βασιλείου»

Ηράκλειο
Σ. Βαρδάκης: «Στην τελική ευθεία το φράγμα Αμιρών - Αγ. Βασιλείου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την συνεδρίαση για το έργο του φράγματος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε δήλωση

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συζητείται σήμερα η κήρυξη αναγκαστικών απαλλοτριώσεων που αφορούν στο έργο του Φράγματος Αμιρών – Αγίου Βασιλείου και με αφορμή τη συνεδρίαση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε:

«Με το ΦΕΚ. Δ’ 21Γ/01-05-2020 εντάχθηκε στις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 7 Α του κώδικα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων Ακινήτων και παροχή εξουσιοδότησης στα αρμόδια όργανα για την κήρυξη απαλλοτριώσεων, το φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου με φορέα υλοποίησης την περιφέρεια Κρήτης.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε στα θέματα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 2020, στα τεχνικά θέματα να συμπεριλαμβάνεται η «Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου “Φράγμα Αμιρών Αγίου Βασιλείου Ν. Ηρακλείου”, υπέρ του Δημοσίου, με πιστώσεις της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με το Ν.2882/2001 και τις ισχύουσες διατάξεις, σύμφωνα με τον αρ, πρωτ. 198532/09-09-2020 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΚ. (εισηγητής ο κ. Κανδεράκης Γεώργιος προϊστάμενος Τμήματος Δήμων Περιβάλλοντος Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΚ).

Με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την υλοποίηση ενός έργου πνοής για τον Δήμο της Βιάννου ενός έργου που θα βοηθήσει όχι μόνο την ανάπτυξη, αλλά και τους νέους ανθρώπους να παραμείνουν στον τόπο τους και να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα.

Είναι αλήθεια ότι όταν υπάρχει ειλικρινής αγαστή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά και στην συγκεκριμένη περίπτωση Περιφέρεια Κρήτης, ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, ο πρώην Δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης, ο νυν Δήμαρχος, Μηνάς Σταυρακάκης, έδειξαν δείγματα γραφής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News