Ηράκλειο

Αστυνομική επιχείρηση - Μεσαρά: Στην Αθήνα με μεταγωγή 58 άτομα

Τις 105 έφτασαν οι προσαγωγές χτες

Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν με μεταγωγή χτες το βράδυ συνολικά 58 μετανάστες, όλοι Πακιστανικής καταγωγής, μετά την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ» που διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης σε Μοίρες και Τυμπάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 50 από τους 58 μετανάστες που μεταφέρθηκαν στην Αθήνα προέκυψαν από την εν λόγω επιχείρηση ενώ τα υπόλοιπα 8 ήρθαν από τα Χανιά και είναι παλιές συλλήψεις.

Οι προσαγωγές που έγιναν τελικά ήταν 105 και από αυτούς που δεν έφυγαν στην Αθήνα, κάποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ κάποιοι κρατούνται ακόμα στα πλαίσια εξακρίβωσης των εγγράφων τους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι στοχευμένες ενέργειες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως όπως αποκάλυψε χτες στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, για τους μετανάστες θα ξεκινήσουν διαδικασίες απέλασης τους.

Ο κ. Νικολιδάκης ανέφερε επίσης πως η αστυνομική επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα οργανωμένη, έγινε στις Μοίρες και το Τυμπακι, ξεκίνησε τα ξημερώματα, περίπου στις 5:30 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί. Πραγματοποποιήθηκε στοχευμένα, δηλάδη σε σπίτια, πλατείες και στέκια των μεταναστών.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει εικόνα του αριθμού των μεταναστών που ζουν στον Δήμο Φαιστού, απάντησε πως με υπολογισμούς που δεν μπορούν να είναι απολύτως ακριβείς, υπολογίζονται 3.000 – 3.500 μετανάστες εκ των οποίων το 90% είναι πακιστανικής καταγωγής.

Ειδικότερα, στις Μοίρες υπάρχουν περίπου 400 άτομα και στο Τυμπάκι 2.500, ενώ μερικές εκατοντάδες υπολογίζονται και στα γύρω χωριά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια