Ηράκλειο

Επιστολή των Αστυνομικών Ηρακλείου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τι αναφέρει στην επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Ηράκλειου

Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στις Αστυνομικές Υπηρεσίες για την σωστή αστυνόμευση, ζητάει με επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου προς τον Υπουργό Προστασίας.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η επιστολή κοινοποιείται επίσης και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Προϊστάμενο Επιτελείου ΕΛ.ΑΣ., Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Π.Ο.ΑΣ.Υ καθώς και στους βουλευτές ν. Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κύριε Υπουργέ, η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αστυνομεύει έναν από τους πολυπληθέστερους νομούς της Χώρας, με ιδιαίτερη εγκληματικότητα και αυξημένες ανάγκες. Ιδιαίτερα κάθε θερινή περίοδο, έχοντας στην αρμοδιότητά της το διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου ‘’Ν. Καζαντζάκης’’ το οποίο υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουριστών που επιλέγουν να επισκεφτούν το νησί μας και είναι το πρώτο πανελλαδικά αεροδρόμιο σε αριθμό πτήσεων τσάρτερ, αλλά και το Α.Τ. Χερσονήσου Ηρακλείου που είναι η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου που αστυνομεύει την περιοχή με την μεγαλύτερη συγκέντρωση τουριστών στην Ελλάδα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο φιλοξενούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται και οι απαιτήσεις από την τοπική αστυνομία το ίδιο.

Παράλληλα καθ’όλη τη διάρκεια του έτους ανά διαστήματα υπάρχουν εξάρσεις της εγκληματικότητας με συμβάντα που λαμβάνουν πανελλαδική δημοσιότητα αμαυρώνοντας την εικόνα του νησιού μας (πρόσφατα συμβάντα σε Μεσσαρά, θανατηφόρα τροχαία στον Β.Ο.Α.Κ. κ.α.).

Για την έξαρση αυτή της εγκληματικότητας άλλωστε κ. Υπουργέ επισκεφθήκατε δύο φορές προσωπικά μέσα σε έναν μήνα το νησί μας.

Είναι χρέος μας να κάνουμε πρόληψη με την σωστή και αποτελεσματική αστυνόμευση. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει η τοπική αστυνομία να έχει και το ανάλογο έμψυχο δυναμικό.

Κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του 2019 η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να μην ενισχύσει το Ηράκλειο των τόσων προβλημάτων με κάποιον αστυνομικό, αφού μετά από πάρα πολλά χρόνια δεν τοποθετήθηκε κάποιος αστυνομικός στον Νομό.

Κατόπιν της από 21-09-2020 κοινής επιστολής που κάναμε οι Ενώσεις της Κρήτης, και μετά από παρέμβαση του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού, 50 αστυνομικοί ενισχύουν τα τμήματα Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ., ενώ μετά από τα θλιβερά συμβάντα στην Μεσσαρά αποφασίστηκε το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς να ενισχυθεί με 25 αστυνομικούς. Και όλοι αυτοί με έξοδα δημοσίου σε βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου μας. Επίσης τα Α.Τ. Αερολιμένα και Α.Τ. Χερσονήσου ενισχύθηκαν με συναδέλφους εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης αλλά σε αριθμό αισθητά μικρότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Με λίγα λόγια το Ηράκλειο αυτή τη στιγμή ενισχύεται με πάνω από 50 αστυνομικούς προερχόμενους από Υπηρεσίες της υπόλοιπης Ελλάδος και μάλιστα με έξοδα δημοσίου στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις είναι δεκάδες και θα μπορούσαν να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό από τις τακτικές και έκτακτες ετήσιες μεταθέσεις.

Σαν πολιτική ηγεσία προφανώς όταν αποφασίσατε να μην ενισχυθεί το Ηράκλειο με αστυνομικούς κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του 2019, κρίνατε ότι το προσωπικό επαρκεί, σε μικρό χρονικό διάστημα, όμως οι ίδιοι μετακινήσατε πάνω από 50 αστυνομικούς στο Ηράκλειο, προφανώς γιατί διαπιστώσατε ότι το προσωπικό τελικά δεν επαρκεί πληρώνοντας μάλιστα υπέρογκα ποσά για τις μετακινήσεις αυτές.

Μεταθέστε λοιπόν στις έκτακτες το ανάλογο μόνιμο προσωπικό την Δ.Α Ηρακλείου καλύπτοντας τις κενές οργανικές θέσεις των Υπηρεσιών μας, ώστε και σωστή αστυνόμευση να γίνεται, και μην χρειάζεται συνεχώς να μπαίνουμε στην διαδικασία αποσπάσεων προσωρινού προσωπικού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ήδη βεβαρυμμένα δημοσιονομικά της χώρας μας.

Με εκτίμηση, Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Α.Υ.Ν.Η».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια