Χωρίς σοβαρά απρόοπτα το πρώτο κουδούνι στο Ηράκλειο – Πόσα είναι τα «πρωτάκια»

Ηράκλειο
Χωρίς σοβαρά απρόοπτα το πρώτο κουδούνι στο Ηράκλειο – Πόσα είναι τα «πρωτάκια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξανά στα σχολεία οι 41.795 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Δίχως προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τους μαθητές και στο Ηράκλειο. Το σχολικό κουδούνι χτύπησε για πρώτη φορά φέτος και οι 19.530 μαθητές των δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και 3.300 μαθητές νηπιαγωγείων επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δείχνοντας σε μεγάλο βαθμό έτοιμοι να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα, που επιβάλει η τήρηση των κανόνων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊου. Μεταξύ αυτών και τα 3.056 «πρωτάκια» του δημοτικού.

«Όλα τα παιδιά έφτασαν στα σχολεία τους φορώντας τις μάσκες τους και δεν υπήρξε καμία αναφορά για πρόβλημα σε κάποιο από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης.

Οι μαθητές ακολούθησαν τις οδηγίες των δασκάλων και διευθυντών τους και ως προς την ανάγκη τήρησης αποστάσεων, ενώ στην συντριπτική πλειοψηφία τους, οι γονείς παρέμειναν εκτός των σχολείων κατά τη διάρκεια του αγιασμού.

 «Η σχολική χρονιά, που ευχόμαστε να κυλήσει ομαλά και μέσα στη διάρκειά της να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας, μας βρίσκει έτοιμους να ανταποκριθούμε στις ανάγκες. Η διαδικασία τοποθέτησης εκπαιδευτικών ακόμη και στα ολιγοθέσια σχολεία έχει ολοκληρωθεί, ενώ αυτό που μένει να δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες είναι η ομαλοποίηση λειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων» διευκρίνισε ο κ. Μπελαδάκης.

Μοναδική εξαίρεση από το πρώτο σχολικό κουδούνι, αποτελούν τα οκτώ παραρτήματα νηπιαγωγείων, για τα οποία ο Δήμος αποφάσισε αναστολή λειτουργίας, μέχρις ότου φτάσει ο εξοπλισμός των αιθουσών που χρειάζεται για να ξεκινήσουν την λειτουργία τους.

 «Γίνεται προσπάθεια, ο εξοπλισμός αυτός να φτάσει από τις «Κτιριακές Υποδομές» ακόμη και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα» συμπλήρωσε ο κ. Μπελαδάκης.

Το ίδιο θετικό κλίμα, επικράτησε και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι 18.965 μαθητές γυμνασίων και λυκείων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου επέστρεψαν στα σχολεία τους, προσπαθώντας να τηρήσουν τα μέτρα που διαμορφώνουν τη νέα πραγματικότητα στα σχολεία.

«Είμαστε μέχρι αυτή την ώρα πολύ ικανοποιημένοι. Οι μαθητές φάνηκε στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ότι έχουν αντιληφθεί την σπουδαιότητα της κατάστασης και η αλήθεια είναι ότι προσπάθησαν να είναι ευθυγραμμισμένοι με τα μέτρα και σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας και σε ότι έχει να κάνει με τις αποστάσεις» είπε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Ιωάννης Καραγιαννίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News