Πρόεδρος Σωματείου Καθαριστριών Ηρακλείου: Δεν έχουν καθαριστεί όλα τα σχολεία

Κρήτη
Πρόεδρος Σωματείου Καθαριστριών Ηρακλείου: Δεν έχουν καθαριστεί όλα τα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτο κουδούνι με… ερωτηματικά στα σχολεία της πόλης

Σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική δήλωσε προχώρησε η Πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Ηρακλείου, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της για το γεγονός πως σύμφωνα με την ίδια, δεν καθαρίστηκαν όλα τα σχολεία διότι οι καθαρίστριες ενημερώθηκαν στο «παρά ένα».

«Πάμε σε σχολεία που δεν είναι έτοιμα, πολλές από τις συναδέλφισσες μου ενημερώθηκαν Πέμπτη και Παρασκευή σε ποιο σχολείο θα πάνε.Δεν γίνεται να πάνε τα παιδιά μας σε σχολεία που δεν είναι καθαρά».

Στις τάξεις των καθαριστριών επικρατεί αναβρασμός καθώς δεν έχουν υπογραφεί ακόμα οι συμβάσεις ενώ αρκετές καθαρίστριες προσλήφθηκαν με μερική απασχόληση δηλαδή 3ωρο.  Παράλληλα, η Στέλλα Φοδελιανάκη έκανε λόγο για λάθη στις προσλήψεις.

Την ανασφάλεια και τον προβληματισμό που επικρατεί σε εκπαιδευτικούς και γονείς ενόψει της νέας της σχολικής χρονιάς περιέγραψε και ο Γιώργος Μακράκης ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα κενά, τα οποία ξεπερνούν τα 350 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ηρακλείου.

Ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το αλαλούμ που επικρατεί σε σχέση με την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στον δήμο Ηρακλείου.

Σε αυτό το σχολείο δεν θα χτυπήσει αύριο το κουδούνι

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές με φόντο τα αδρανή υλικά,  τις σκαλωσιές και τη σκόνη τόσο εντός όσο και εκτός του σχολείου, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στατικής ενίσχυσής του.

Πρόκειται για το 21ο Δημοτικό Σχολείο στη Φορτέτσα.

Μετά από πιέσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έγινε αυτοψία από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε το πρόβλημα.

Όπως γνωστοποιεί ο Σύλλογος Γονέων, με απόφαση του αντιδημάρχου Παιδείας αναστέλλεται η έναρξη των μαθημάτων στο 21ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη.

Αγκάθι αποτελεί και το γεγονός ότι το σχολείο δεν βάφτηκε καθώς δεν προβλέφθηκε στην μελέτη αποκατάστασης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News