Ηράκλειο

Άνοιγμα σχολείων στην Κρήτη: Επιστολή Διευθύντριας κατά Αγγελάκη – Τι απαντά ο ίδιος

Για «προσβλητική συμπεριφόρα» κάνει λόγο η κα. Ζερβού, για «συκοφαντική επιστολή» έκανε ο λόγο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Νίκος Αγγελάκης

Μια μέρα πριν από το πρώτο «κουδούνι» και τον «αγώνα δρόμου» για την έγκαιρη διανομή μασκών και παγουριών στα σχολεία της χώρας και της Κρήτης τα τελευταία 24ωρα, έχει προκύψει ένα περιστατικό με εκατέρωθεν ανακοινώσεις της Διευθύντριας του 16ου Δ.Σ. Ηρακλείου και του Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η κα. Σοφία Ζερβού, Διευθύντρια του 16ου Δ.Σ. Ηρακλείου και δασκάλα, σε επιστολή της προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, αναφέρει πως ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του δήμου Ηρακλείου, κ. Νίκος Αγγελάκης, «απευθύνθηκε προσβλητικά και απαξιωτικά προς διευθυντές  σχολείων», ενώ η ίδια, όπως αναφέρει, «δέχθηκε απαράδεκτη επίθεση για το χαρακτήρα της και για την ευσυνειδησία της», την στιγμή που προσπάθησε επανειλημμένα να εξηγήσει πως βρίσκεται εκτός πόλης και δεν θα μπορέσει να βρίσκεται στο σχολείο για να παραλάβει το υλικό.

Ως απάντηση, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Νίκος Αγγελάκης, ανέφερε πως η επιστολή της Διευθύντριας είναι συκοφαντική και πως ενώ «σχεδόν διακόσιοι διευθυντές και όλοι οι δήμοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου, αφήνοντας κατά μέρος και τις δικαιολογίες και τα παράπονα», η κα. Ζερβού «απαίτησε να παραδοθεί το υλικό στο σχολείο». Παράλληλα, απάντησε για το θέμα με τις σχολικές καθαρίστριες.

Αναλυτικά οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις:

«Κύριε Δήμαρχε Ηρακλείου

Κύριε Βασίλη Λαμπρινέ,

Γνωρίζετε ότι ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου σας, απευθύνεται προσβλητικά και απαξιωτικά προς τους διευθυντές των σχολείων;

Είναι εν γνώσει σας η ανοίκεια συμπεριφορά του;

Έχει την εξουσιοδότηση σας για αυτό;

Από πότε οι διευθυντές των σχολείων είναι σε επιστράτευση;

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Σάββατο μεσημέρι μήνυμα στο κινητό «το απόγευμα να έρθετε να πάρετε παγούρι και μάσκα», μάλιστα επίκληση στο φιλότιμο λέμε. Τυχαίνει να είσαι εκτός πόλης επιχειρείς να απαντήσεις στο μήνυμα, αλλά είναι αδύνατο. Το απόγευμα πρώτο τηλεφώνημα από την υπάλληλο ,εξηγείς ευγενικά ότι είσαι εκτός πόλης και δεν μπορείς να παρευρεθείς. Πάει αυτό, σε λίγο παίρνει την υπόθεση στα χέρια του ο θεσμικός αντιπρόσωπος , δεύτερο τηλεφώνημα , προσπαθείς ξανά να εξηγήσεις, ότι παρόλο που δεν είσαι αχθοφόρος, παρόλο που δεν είσαι υποχρεωμένος, είσαι εκτός και ρωτάς αν μπορείς να πας αύριο και δέχεσαι μία απαράδεκτη επίθεση για το χαρακτήρα σου και για την ευσυνειδησία σου.

Εντάξει έχεις κάποιο «ελαφρυντικό» σε πιέζουν οι «άριστοι» ,για να φανεί ότι όλα είναι έτοιμα με το άνοιγμα των σχολείων, αλλά τις φωνές σας προς τα πάνω και όχι πάνω μας κύριε Αντιδήμαρχε. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα και σου επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς. Οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε με τις σκούπες και σφουγγαρίστρες στο χέρι όλη την εβδομάδα, γιατί οι καθαρίστριες δεν έχουν υπογράψει ακόμα τη σύμβαση τους, άσε που κατά τη γνώμη σας «έπρεπε εμείς να τις παρακαλέσουμε» να έρθουν στο σχολείο. Σε πάρα πολλά σχολεία υπάρχουν ακόμα λειτουργικά κενά συναδέλφων που δεν θα καλυφθούν την πρώτη εβδομάδα. Θα υποδεχθούμε τα 20 και 25 παιδιά σε αίθουσες κλουβιά. Θα γίνουμε μαζί με τα παιδιά τα πειραματόζωα της κοινωνίας και δεν ανεχόμαστε φωνές από κανένα.

Χαμηλά το κεφάλι ,κάτω τα μάτια και οι κουβέντες σας μετρημένες όταν πρόκειται για λειτουργούς της δημόσιας εκπαίδευσης κ. Αντιδήμαρχε.

ΥΓ 1 . Η πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών καταργήθηκε επί της προηγούμενης διακυβερνήσεως του «επαράτου» ΣΥΡΙΖΑ

ΥΓ 2. Μετά από όλο αυτό εξυπακούεται ότι θα περιμένω τα υλικά στο σχολείο μου την Δευτέρα το πρωί από τις 7:30

ΥΓ 3. Χωρίς να το θέλω μου έρχεται στο νου η συνεργασία που είχαμε με τον πρώην αντιδήμαρχο κ Βλαχάκη.

Η Διευθύντρια του 16ου Δ.Σ. Ηρακλείου, Σοφία Ζερβού Δασκάλα».

Η ανακοίνωση – απάντηση του Νίκου Αγγελάκη, Αντιδημάρχου Ηρακλείου για τα Θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς έχει ως εξής:

«Ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς δεν αποδέχομαι κανένα χαρακτηρισμό περί «ανοίκειας συμπεριφοράς» ή ότι απευθύνομαι με προσβλητικό τρόπο και απαξιωτικά σε διευθυντές σχολείων.

Η εν λόγω επιστολή είναι συκοφαντική και έχει σκοπό να πλήξει την έως τώρα εξαιρετική συνεργασία μου με τους διευθυντές των σχολείων και να αμαυρώσει την εικόνα μου ως ανθρώπου και ως Αντιδημάρχου.

Το φραστικό επεισόδιο που προκλήθηκε αφορούσε στην άρνηση της διευθύντριας να προσέλθει να παραλάβει το υλικό που διένειμε χθες ο Δήμος Ηρακλείου σε δεκάδες άλλους διευθυντές σχολείων και όλους τους άλλους δήμους του νομού και την τεκμηρίωση εκ μέρους της ότι δεν είναι ούτε «αχθοφόρος» , ούτε «υποχρεωμένη» να παραλάβει το υλικό , το οποίο σημειωτέον αφορούσε στις μάσκες και τα μικρά δοχεία νερού που ήμασταν υποχρεωμένοι μόνο να μοιράσουμε για την ασφαλή προσέλευση και διαβίωση των μαθητών στα σχολεία.

Το επεισόδιο έληξε με την κλήση στο προσωπικό μου κινητό τηλέφωνο και την «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» απαραίτητη εκ μέρους της κυρίας διευθύντριας και του συζύγου της επεξήγηση! Μάλιστα, υπήρξε και η απαίτηση να παραδοθεί το υλικό στο σχολείο, ενώ την ίδια στιγμή, σχεδόν διακόσιοι διευθυντές και όλοι οι δήμοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου, αφήνοντας κατά μέρος και τις δικαιολογίες και τα παράπονα.

Όσον αφορά τις καθαρίστριες , το θέμα έχει λήξει με την υπογραφή των συμβάσεών τους, όπως έχω πληροφορηθεί από το αρμόδιο τμήμα προσωπικού του δήμου και η επιστολή προς τους διευθυντές, στην οποία αναφέρεται, αφορούσε στην αγωνία μου να προλάβουν να καθαριστούν τα σχολεία και σε τίποτα άλλο. Για τα υπόλοιπα θέματα που θίγονται δεν έχω την αρμοδιότητα ούτε της πρόσληψης εκπαιδευτικών, ούτε και της κατανομής των μαθητών στα σχολεία, ούτε και των πρωτοκόλλων υγείας του ΕΟΔΥ.

Τα περί πολιτικής επιστράτευσης και τα κομματικά σχόλια δεν έχουν καμία θέση στην δική μου απάντηση.

Όσον αφορά δε την απαίτηση να μεταφέρουμε το υλικό στο σχολείο της, ήδη έχουμε ενημερώσει τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και την Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης από το Σάββατο το βράδυ με γραπτό μέιλ ότι το υλικό θα παραδοθεί στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας την Δευτέρα το πρωί και εκείνη θα μεριμνήσει για την διανομή τους στα σχολεία που δεν θα προσέλθουν για να προμηθευτούν το υλικό ούτε και στην δεύτερη φάση της διανομής, την Κυριακή 13/09/2020.

Τέλος, επειδή μου προτείνει να έχω χαμηλά το κεφάλι, να έχω κάτω τα μάτια και να κάνω μετρημένες κουβέντες, αρχικά την ευχαριστώ για την ηθικοπλαστική συμβουλή, αφετέρου της απαντώ ότι μεγάλωσα με ταπεινότητα και σοβαρότητα, αρετές που διδάχθηκα και από την οικογένειά μου και από τους δασκάλους μου.

Και κάτι ακόμα, δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω θερμά όλους εκείνους τους διευθυντές που απρόσκοπτα και με καλή διάθεση συνεργασίας προσήλθαν και παρέλαβαν το υλικό των σχολείων τους και για τη μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία μας.

Νίκος Αγγελάκης, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για τα Θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια