Ηράκλειο

Απίστευτο αλαλούμ με 3 κρούσματα κορωνοϊού σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σπεύδει στο Ηράκλειο

Ένα απίστευτο περιστατικό με φόντο τον κορωνοϊό αλλά και τους τρόπους που πρέπει να ακολουθούνται ευλαβικά, ώστε να περιορίζεται η διασπορά του, εκτυλίχτηκε τα προηγούμενα 24ωρα στο Ηράκλειο. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας του Ηρακλείου, κάλεσε γιατρούς από το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο «Interclinic» με σκοπό να λάβουν δείγματα από το προσωπικό της επιχείρησης του για τεστ κορωνοϊού.

Όταν τα αποτελέσματα των ελέγχων έγιναν γνωστά και ανέφεραν ότι τρεις εργαζόμενοι του ξενοδοχείου (και συγκεκριμένα τρεις γυναίκες) ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, τότε οι άμεσα «ενδιαφερόμενοι» αντέδρασαν στην προτροπή των ειδικών ότι έπρεπε να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. 

Το εν λόγω διαγνωστικό κέντρο, πέρα από την ενημέρωση των ίδιων των εργαζομένων που ήταν θετικοί στον ιό, αλλά και του ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας, ενημέρωσε -ως όφειλε- για τα αποτελέσματα των τεστ και τον ΕΟΔΥ, αλλά και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Ωστόσο, οι δύο από τις τρεις εργαζόμενες αμφισβητώντας πλήρως τα αποτελέσματα των ελέγχων, αποφάσισαν να επισκεφθούν άλλο ιδιωτικό εργαστήριο του Ηρακλείου, προκειμένου να επαναλάβουν τα τεστ. Το συγκεκριμένο εργαστήριο (δηλαδή, το δεύτερο) αποφάνθηκε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ότι τα τεστ ήταν τελικά αρνητικά. 

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις από πλευράς των τριών εργαζόμενων γυναικών, που εξοργισμένες «έβαλαν κατά» του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου που είχε καλέσει ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας, ώστε να κάνει τα απαραίτητα τεστ στους υπαλλήλους του. 

Έγινε και νέο τεστ

Και αφού το συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο («Interclinic») έγινε αποδέκτης σωρείας παραπόνων, αλλά ακόμα και απρεπούς συμπεριφοράς απέναντι στο ιατρικό προσωπικό του, επανέλαβε τα τεστ στις τρεις γυναίκες - εργαζόμενες του ξενοδοχείου. 

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών τεστ έδειξαν και πάλι ότι και οι τρεις γυναίκες ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι θετικές στον κορωνοϊό. 

«Συναγερμός» στον ΕΟΔΥ

Όπως ήταν φυσικό, το εν λόγω διαγνωστικό κέντρο ενημέρωσε εκ νέου τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, αλλά και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωποι των οποίων, ιδιαίτερα θορυβημένοι και ανήσυχοι από τις εξελίξεις, αλλά και από το απίστευτο αυτό αλαλούμ, αποφάσισαν να κατέβουν άρον – άρον στην Κρήτη. 

Η επίσκεψη του μικτού κλιμακίου από την Αθήνα αναμένεται στο Ηράκλειο τις επόμενες ώρες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του neakriti.gr, με σκοπό να βρεθεί στην εν λόγω ξενοδοχειακή μονάδα και να κάνει σχετικούς ελέγχους αλλά και συστάσεις στο προσωπικό της.

Σε κάθε περίπτωση το απίστευτο αυτό περιστατικό που συνέβη στο Ηράκλειο, εγείρει σειρά ερωτημάτων ως προς την σοβαρότητα αλλά και την υπευθυνότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται η διαδικασία της διεξαγωγής των μοριακών ελέγχων για τον φονικό ιό, που «θερίζει» και στην χώρα μας.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που η Πολιτεία εδώ και αρκετούς μήνες λαμβάνει «επίπονα» μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Πολλοί μάλιστα, που είναι γνώστες του αλαλούμ που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου, σχολιάζουν σε κάθε τόνο πως θα πρέπει κάποια στιγμή η Πολιτεία να προχωρήσει σε απαραίτητους ελέγχους ως προς την αξιοπιστία των μέσων που διαθέτουν τα ιδιωτικά εργαστήρια. 

(Φωτογραφία αρχείου: Rawpixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια