Ηράκλειο

Απίστευτο αλαλούμ ανάμεσα σε Υπουργείο, Δήμο και γονείς για την προσχολική εκπαίδευση στο Ηράκλειο

«Στον αέρα» εκατοντάδες μαθητές της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

Στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται, δύο μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι, εκατοντάδες μαθητές της προσχολικής αγωγής στο Ηράκλειο, που κανείς δεν γνωρίζει τελικά αν θα φοιτήσουν ή όχι, με δεδομένο το αίτημα της δημοτικής αρχής για αναστολή ενός έτους της εφαρμογής του μέτρου της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Γονείς αγνοούν τι πρέπει να κάνουν, το υπουργείο δεν έχει απαντήσει και η δημοτική αρχή στο ενδεχόμενο που τελικά η πρόταση για αναστολή απορριφθεί, εκφράζει την πρόθεση να καλύψει με όποιο τρόπο γίνεται τα κενά, χωρίς αυτό πάντως να διασφαλίζει και την ποιότητα στο εκπαιδευτικό έργο, κυρίως ως προς τον εξοπλισμό,  όπως διευκρίνισε σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Ο κ. Λαμπρινός έκανε μια αναδρομή στα όσα προηγήθηκαν και επισήμανε ότι οι καθυστερήσεις ήταν θέμα που έπρεπε η πολιτεία να αντιμετωπίσει, απαντώντας ωστόσο ότι αν υπάρξει αναστολή της έναρξης της διετούς προσχολικής φοίτησης, το αίτημα που θα διατυπωθεί, θα είναι να εκδοθούν αμέσως voucher προκειμένου κάποια παιδιά να φοιτήσουν σε παιδικούς σταθμούς, αφού με δεδομένο ότι θα πήγαιναν στο σχολείο τους με την εφαρμογή του μέτρου, έμειναν εκτός διεκδίκησης ΕΣΠΑ.

Στα σχολεία μέχρι και σήμερα δεν έχουν φτάσει ούτε οι προστατευτικές μάσκες που όπως εξήγησε ο δήμαρχος αναμένεται να διανεμηθούν αύριο από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Σε ότι αφορά τις καθαρίστριες, όπως είπε ο κ. Λαμπρινός έφτασαν ήδη στα σχολεία και προχωρούν σε καθαρισμούς ενώ  ξεκίνησε και από την  Υπηρεσία Καθαριότητας το πλύσιμο και η απολύμανση των αύλειων χώρων των σχολείων.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ:

(Φωτογαφία αρχείου: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια