Ένταση στο συλλαλητήριο στη Μεσαρά - «Κλεφτοπόλεμος» μεταξύ ακραίων στοιχείων και αστυνομικών στο Τυμπάκι

Ηράκλειο
Ένταση στο συλλαλητήριο στη Μεσαρά - «Κλεφτοπόλεμος» μεταξύ ακραίων στοιχείων και αστυνομικών στο Τυμπάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο επιτέθηκαν σε αυτοσχέδιο χώρο λατρείας των Μουσουλμάνων αλλοδαπών

Προσυγκέντρωση, λίγο πριν από το μεγάλο συλλαλητήριο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μεσαρά.

Οι συμμετέχοντες συναντήθηκαν, αρχικά, στις 5 το απόγευμα, στον Κόμβο Αθανάτων και, από εκεί, πραγματοποίησαν αυτοκινητοπομπή μέχρι το Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες και έπειτα μετέβησαν στο Τυμπάκι.

Πρόκειται για την «παγκρήτια μάζωξη» που διοργανώθηκε διαδικτυακά, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Τυμπάκι.

Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ ξεκίνησε ο "κλεφτοπόλεμος" μεταξύ των αστυνομικών και των ακραίων στοιχείων. Η περιοχή βρισκόταν σε αστυνομικό κλοιό, με τα μπλόκα - ήδη από τις 4 το απόγευμα - να ξεκινούν από το Γιόφυρο. Αστυνομικοί κατέσχεσαν διάφορα αντικείμενα, όπως κοντάρια.

Στο χωριό επικράτησε ένταση και υπήρξαν παρεμβάσεις των αστυνομικών (τουλάχιστον 4 διμοιρίες, άνδρες των ΟΠΚΕ και ΤΑΕ) σε διάφορα σημεία του Τυμπακίου, ωστόσο, ο απολογισμός θα φανεί με το φως της ημέρας, αύριο.

Τα ακραία στοιχεία επιτέθηκαν, σπάζοντας τζάμια, στον έναν από τους δύο χώρους που χρησιμοποιούν οι Μουσουλμάνοι ως χώρο λατρείας, ενώ συνέχισαν προσπαθώντας να ισοπεδώσουν και το δεύτερο χώρο που βρίσκεται στην περιοχή. Οι αστυνομικοί ανέδρασαν με περιορισμένη ρίψη δακρυγόνων, ενώ, δεν αποκλείεται να έγιναν και προσαγωγές.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης στην ΚΡΗΤΗ TV: "Πάντα υπάρχουν θερμόαιμοι. Προσπαθούσαμε να βρούμε ποιοι διοργανώνουν τη συγκέντρωση. Θερμόαιμοι προχώρησαν σε έκτροπα στην περιοχή του Τυμπακίου. Το να δημιουργήσει κάποιος προβλήματα σε μια περιοχή και να φύγει είναι καταδικαστέο."

"Αύριο θα καλέσω τους επικεφαλής των παρατάξεων και θα έχω συναντήσεις με όλους του φορείς της περιοχής, προκειμένου να συζητήσουμε για όλα τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας", συμπλήρωσε. "Ξέρουμε πως υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή μας, όμως αυτό θα αντιμετωπιστεί από τα κρατικά όργανα", σημείωσε ο κ. Νικολιδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες και προχθές έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. αρκετές προσαγωγές μεταναστών από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Σημειώνεται ότι από την πλευρά των τοπικών αυτοδιοικητικών Αρχών, εκφράζεται ανησυχία για το ότι κάποιοι εμφανίζονται ως «αυτόκλητοι σωτήρες» της περιοχής.

Υπενθυμίζεται, ότι μέσω ανακοίνωσής του, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μοιρών, Γιώργος Κακουλάκης, κάλεσε τους συμμετέχοντες «σε μία άκρως ειρηνική διαμαρτυρία».

Από την πλευρά του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, μέσω ανακοίνωσής του τόνισε πως «θα προσφέρει τη συνδρομή του σε όποιον ζητήσει τη βοήθεια του για την εκτόνωση της έντασης στην περιοχή, αλλά και για την άρση των φαινομένων εκμετάλλευσης».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου, κάνοντας λόγο για «πογκρόμ μίσους κατά των μεταναστών εργατών στο Τυμπάκι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News