Ηράκλειο

Καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος οδηγού τουριστικού λεωφορείου

Καταδικαστικές ανακοινώσεις από πολλά Σωματεία

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον απεργό οδηγό λεωφορείου ο οποίος φαίνεται πως δέχθηκε σωματική επίθεση.

Για το περιστατικό εξέδωσαν, από την πρώτη στιγμή, ανακοινώσεις τόσο το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής» όσο και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Παράλληλα, το περιστατικό καταδικάζει και το Σωματείο Επισιτισμού και Τουρισμού Ηρακλείου, το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου και, σε κοινή τους ανακοίνωση, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, η Ένωση Συνταξιούχων Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Οι ανακοινώσεις:

Σωματείο Επισιτισμού και Τουρισμού Ηρακλείου

«Το σωματείο επισιτισμού τουρισμού νομού Ηρακλείου με αφορμή περιστατικό βίας που σημειώθηκε εις βάρος συναδέλφου εργαζομένου στα Τουριστικά λεωφορεία θέλει για άλλη μια φορά να καταδικάσει κάθε μορφή βίας.

Κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα της απεργίας και δε μπορεί κανείς να του αφαιρέσει. Είναι μείζονος σημασίας σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες όλοι οι εργαζόμενοι να είμαστε ενωμένοι διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα μας. Το Σωματείο μας, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν θα σταθεί δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από αυτή την κρίση. Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στο σωματείο τουριστικών λεωφορείων για υπογραφεί σύμβασης εργασίας. Τέλος, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο.»

Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε απεργός οδηγός Τουριστικού Λεωφορείου  από απεργοσπάστη συνάδελφο του.   Το  Σωματείο  Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων  ¨ο Ερμής¨  συνεχίζει για 72η ημέρα απεργίας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 Ευθύνη για την κατάσταση όπως εξελίσσεται έχουν οι Εργοδότες και η Κυβέρνηση  που θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σύγχρονους  σκλάβους του 21ου  αιώνα .

Το Σωματείο μας είναι αλληλέγγυο στη συνέχιση του δίκαιου  αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι οδηγοί . Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν μας τρομοκρατούν ούτε μας φοβίζουν  αντιθέτως μας δυναμώνουν για την συνέχιση των αγώνων και των  διεκδικήσεων μας.

Ευχόμαστε στο συνάδελφο γρήγορη ανάρρωση.»

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, Ένωση Συνταξιούχων Ηρακλείου, Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη», Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

«Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε σήμερα ο συνάδελφος, απεργός  οδηγός τουριστικών λεωφορείων, από απεργοσπάστη «συνάδελφό» του. Ο συνάδελφος  δέχθηκε χτυπήματα με  λοστό στο κεφάλι και υπέστη κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του χεριού και φέρει ελαφρότερα τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος.

Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων συνεχίζουν για 72η ημέρα απεργία με αποφασιστικότητα για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ευθύνη έχουν οι εργοδοτικές ενώσεις του κλάδου που θέλουν τους οδηγούς χωρίς ΣΣΕ, σκλάβους με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ που πιστή στις εντολές του κεφαλαίου νομοθετεί αντεργατικά μέτρα και κάνει πλάτες στην εργοδοσία.»

Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής»

«Άνανδρη δολοφονική επίθεση από ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ δέχθηκε σήμερα συνάδελφός μας, ο οποίος συμμετέχει από την πρώτη μέρα στην απεργία μας.

Γύρω στις 9:30 το πρωί, ενώ ο συνάδελφός μας κινούνταν με ποδήλατο στην οδό Καρτερού (Αλικαρνασσός), ο δράστης με ΙΧ αυτοκίνητο του έκλεισε το δρόμο και, αφού εξήλθε από το αυτοκίνητό του με ΛΟΣΤΟ, τον κτύπησε στο κεφάλι, στον θώρακα και στα χέρια, καταφέρνοντάς του πληγές σε αυτά τα μέρη και σε άλλα σημεία του σώματος του. Εν συνεχεία ο δράστης διέφυγε με το αυτοκίνητό του και ο συνάδελφός μας μετεφέρθη στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Η διοίκηση του σωματείου καταδικάζει αυτήν την εγκληματική ενέργεια από τον ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ οδηγό, η οποία λίγο έλειψε να στοιχίσει την ζωή του συναδέλφου μας.

Γνωστοποιούμε πως έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον του δράστη.

Τέτοιες ενέργειες ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας πτοούν. Το αντίθετο, μάλιστα, μας πεισμώνουν για συνέχεια του αγώνα μας».

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

«Φονική επίθεση με λοστό δέχτηκε σήμερα το πρωί απεργός οδηγός Τουριστικού Λεωφορείου από συνάδελφο του απεργοσπάστη.

Ο συνάδελφος τραυματίας, ενώ κινούταν με το ποδήλατο του προς τον χώρο συγκέντρωσης των συναδέλφων απεργών οδηγών τουριστικών λεωφορείων όπου εδώ και 71 ημέρες συνεχούς απεργίας όπου δίνουν τον αγώνα τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα, ξαφνικά όχημα του ανέκοψε την πορεία του προς το σημείο συνάντησης και ο οδηγός του οχήματος άρχισε άνευ λόγου να βρίζει, αλλά εν συνεχεία κατέβηκε από το όχημα του και με έναν λοστό άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι, στα χέρια και στο σώμα .

Πάνω στον πανικό του, ο απεργός οδηγός τουριστικού λεωφορείου κατάφερε να του αποσπάσει τον λοστό ώστε να σταματήσει να τον χτυπάει. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει το συμβάν και οποιαδήποτε μορφή βίας απ΄ όπου και να προέρχεται και καλεί την Ελληνική Δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τέτοια φαινόμενα.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ συναδ. Στ. Βοργίας μαζί με το Προεδρείο του Σωματείου οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης ‘’Ο ΕΡΜΗΣ΄’’ και τον τραυματία, βρίσκονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ώστε να κατατεθεί μήνυση εις βάρος του οδηγού.

Επιπλέον κάνουμε γνωστό ότι τέτοια φαινόμενα δεν μας πτοούν, δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας εκφοβίζουν, είμαστε όλοι μαζί, είμαστε αλληλέγγυοι και προχωράμε μπροστά.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο γρήγορη ανάρρωση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια