Φωτιά στην Αγία Βαρβάρα – Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή

Κρήτη
Φωτιά στην Αγία Βαρβάρα – Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην πυροσβεστική

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης σε αγροτική περιοχή κοντά στην Αγία Βαρβάρα του δήμου Γόρτυνας στο νομό Ηρακλείου.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση απο την πυροσβεστική υπηρεσία και στο σημείο έσπευσαν 14 οχήματα 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και 1 ελικόπτερο

Η φωτιά ξέσπασε, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κοντά στην διασταύρωση για Άγιο Θωμά και αμέσως σήμανε συναγερμός λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα εργοστάσιο ξυλείας που βρισκεται στην περιοχή δεν κινδυνεύει απο την πύρινη λαίλαπα.

Ακολουθεί video απο το e-mesara.

Έκτακτα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη

Έκτακτα προληπτικά μέτρα δασοπροστασίας τίθενται σε ισχύ από τις Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, λόγω των ενισχυμένων ανέμων που πνέουν σε ολόκληρο το νησί  με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς για σήμερα αλλά και για τις επόμενες ημέρες, καθώς οι ισχυροί άνεμοι προβλέπεται θα συνεχιστούν.

Ειδικότερα, και στις 4 περιφερειακές ενότητες, οι Διευθύνσεις Δασών της ΑΔΚ, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος Δασοπροστασίας έχουν προβεί στη λήψη έκτακτων μέτρων επιφυλακής και αυξημένης εποπτείας της υπαίθρου και των δασικών εκτάσεων με επιπλέον έκτακτα περίπολα σε όλες τις περιοχές ευθύνης τους καθ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου για τις επόμενες ημέρες. Τα περίπολα των Δασικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών γίνονται σε συνεννόηση,  ώστε να επιτηρούνται περισσότερες περιοχές και με μεγαλύτερη συχνότητα εποπτείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εφιστά την προσοχή στους πολίτες, κατοίκους, εκδρομείς και  επισκέπτες του νησιού, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή τηρώντας τα μέτρα που ισχύουν για απαγόρευση οποιαδήποτε μορφής καύσης ή υπαίθριας εργασίας που προκαλεί σπινθήρα, και για προσπάθεια  περιορισμένης και προσεκτικής κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News