Δ. Μαλεβιζίου: Νηπιαγωγός βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό - Δεν θα ανοίξει το νηπιαγωγείο την ερχόμενη Δευτέρα

Κρήτη
Δ. Μαλεβιζίου: Νηπιαγωγός βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό - Δεν θα ανοίξει το νηπιαγωγείο την ερχόμενη Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα απέχουν από την συγκεκριμένη σχολική μονάδα καθώς κλείνει οριστικά

Θετική στον κορωνοϊό εντοπίστηκε μία εκπαιδευτικός σε νηπιαγωγείο του δήμου Μαλεβιζίου, στο νομό Ηρακλείου.

Η αναπληρώτρια νηπιαγωγός,  που σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση, παραμένει σε  κατ' οίκον περιορισμό ενώ σε προληπτική καραντίνα έχουν τεθεί και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μενέλαο Μποκέα, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το νηπιαγωγείο  έκλεισε ενώ ακολούθως θα γίνει και απολύμανση στο συγκεκριμένο χώρο.

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Μποκέας στο neakriti, τα μαθήματα στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο δεν θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα αλλά λίγες μέρες αργότερα, ενώ εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι, όπως άλλωστε είχε προβλεφθεί, δεν θα χρειαστεί να πάνε σε αυτό το νηπιαγωγείο καθώς κλείνει οριστικά και η σχολική μονάδα θα μεταφερθεί σε καινούριο κτίριο, όπου και έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες.

 Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου ξεκαθάρισε ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση θα γίνει απολύμανση του χώρου ενώ υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3 νέα κρούσματα στο Ηράκλειο.

Ανακοίνωση από το δήμο Μαλεβιζίου

Μαλεβίζι: Τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα  έπειτα από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε Νηπιαγωγό του Γαζίου

 Σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου βρίσκεται ο Δήμος Μαλεβιζίου, από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό Νηπιαγωγείου του Δήμου. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες και τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση των επαφών της εκπαιδευτικού, η οποία παρουσίαζε ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό. Τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοί της έχουν τεθεί σε καραντίνα που εκπνέει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, με μέριμνα του Δήμου Μαλεβιζίου πραγματοποιήθηκε ενδελεχής απολύμανση στις εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου, το οποίο μέχρι σήμερα στεγαζόταν στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Γαζίου, αλλά από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πρόκειται να λειτουργήσει στις καινούριες του εγκαταστάσεις στην περιοχή της Αμμουδάρας. Απολύμανση έχει προγραμματιστεί και στις νέες εγκαταστάσεις του πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα,  ο αγιασμός στις νέες εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου θα πραγματοποιηθεί μετά την παρέλευση του χρονοδιαγράμματος καραντίνας των εκπαιδευτικών και αφού δοθούν οι σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε: «Πληροφορηθήκαμε για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος σε εκπαιδευτικό Νηπιαγωγείου του Δήμου μας και ενεργοποιήσαμε άμεσα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Τηρούμε αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία.

 Έχει ήδη πραγματοποιηθεί απολύμανση στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου που μέχρι σήμερα στεγαζόταν στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, και έχει προγραμματιστεί προληπτική απολύμανση στις νέες εγκαταστάσεις του στην περιοχή της Αμμουδάρας. Η εκπαιδευτικός βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό και οι συνάδελφοί της επίσης σε προληπτική καραντίνα που εκπνέει στις 16 Σεπτεμβρίου. Με πρωτοβουλία του Δήμου οι εκπαιδευτικοί θα υποβληθούν επιπρόσθετα και σε προληπτικά διαγνωστικά τεστ μοριακού ελέγχου. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια, αφού δοθούν οι σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Η διεύθυνση του νηπιαγωγείου θα ενημερώσει τους γονείς για την ημερομηνία του αγιασμού».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News