Καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου: «Άμεση πρόσληψη καθηγητών χορών και κινηματογράφου

Κρήτη
Καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου: «Άμεση πρόσληψη καθηγητών χορών και κινηματογράφου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων «9 Μούσες» Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης

Στην άμεση πρόσληψη 4 καθηγητών χορού και δύο κινηματογράφου για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, ζητάει μεταξύ άλλων μέσω ανακοίνωσης,  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων «9  Μούσες».

Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση δεν  έχει ακόμα εκδοθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, εξειδικευμένων στα αντικείμενα Κινηματογράφου και Χορού για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την έκδοση της προκήρυξης, την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων, την έκδοση προσωρινών πινάκων, την υποβολή ενστάσεων, την έκδοση οριστικών πινάκων και την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα σχολεία εκτιμάται από 6 έως 8 εβδομάδες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και αν ξεκινήσει η διαδικασία άμεσα, οι καθηγητές θα βρίσκονται στη θέση τους το Νοέμβριο και οι μαθητές μας θα έχουν χάσει 2 μήνες μαθημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Βρισκόμαστε ήδη στις 7 Σεπτεμβρίου και δεν έχει ακόμα εκδοθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, εξειδικευμένων στα αντικείμενα Κινηματογράφου και Χορού για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Η νέα καλλιτεχνική επιτροπή, της οποίας πρόεδρος είναι ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κ. Μπαραλής Γεώργιος, έπρεπε να έχει ήδη ορίσει τα κριτήρια πρόσληψης των εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, για να μπορέσει το Τμήμα Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει στην έκδοση της προκήρυξης.

Επισημαίνουμε ότι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την έκδοση της προκήρυξης, την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων, την έκδοση προσωρινών πινάκων, την υποβολή ενστάσεων, την έκδοση οριστικών πινάκων και την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα σχολεία εκτιμάται από 6 έως 8 εβδομάδες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και αν ξεκινήσει η διαδικασία άμεσα, οι καθηγητές θα βρίσκονται στη θέση τους το Νοέμβριο και οι μαθητές μας θα έχουν χάσει 2 μήνες μαθημάτων.

Το θέμα αυτό αφορά τα εξής σχολεία: Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθήνας, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κερατσινίου Δραπετσώνας, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου, Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα Αττικής, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου, Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και Καλλιτεχνικό Λύκειο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης  καθώς και Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης το οποίο και εκπροσωπεί ο σύλλογος μας  που πρέπει να προσληφθούν τέσσερις καθηγητές χορού και δυο κινηματογράφου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News