Τέλος τα delivery και τα take away μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στο Ηράκλειο

Κρήτη
Τέλος τα delivery και τα take away μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις κοινές Υπουργικές Αποφάσεις της 1ης Σεπτεμβρίου, βάζουν τέλος στα delivery και τα take away

Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση σε καταστηματάρχες της εστίασης στο Ηράκλειο, που ως γνωστόν, βρίσκεται στο ειδικό καθεστώς  περιοριστικών μέτρων έως και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ότι όπως ορίζεται η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί, το ίδιο ακριβώς καθεστώς ισχύει και για τις υπηρεσίες διανομής φαγητού ή καφέ από τις 12 το βράδυ και μέχρι τις 7 το πρωί. Απόφαση αν μη τι άλλο που αναμένεται να έχει σοβαρό  οικονομικο αντίκτυπο σε επιχειρηματίες του συγκεκριμένου κλάδου αλλά και πελάτες.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο neakriti ο κ Μαρίνος Παττακός, προϊστάμενος πολιτικής προστασίας του δήμου Ηρακλείου

"Με την αυστηροποίηση των μέτρων και το ειδικό καθεστώς που επιβλήθηκε στο νομό Ηρακλείου μεταξύ των άλλων με κοινή απόφαση 3 υπουργών την 1η Σεπτεμβρίου, συνεχίστηκε η απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι και 7 το πρωί. Με την διάφορά ότι απαγορεύτηκε επιπλέον κάθε εμπορική πράξη μετά τη συγκεκριμένη ώρα  δηλαδή απαγόρευσης της πώλησης προϊόντων εστίασης με μεταφορά – τύπου delivery δηλαδή - αλλά και παραλαβής πώλησης στους ίδιους τους πελάτες από τα καταστήματα εστίαση. Με απλά λόγια δηλαδή αυτό σημαίνει "τέλος" τα delivery και τα take away μετά τις 12 τα μεσάνυχτα στο Ηράκλειο,"

Να σημειωθεί και σύμφωνα με τον κ. Παττακό,  ότι μέχρι στιγμής από την δημοτική αστυνομία δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα για παραβάσεις που αφορούν την συγεκριμένη απόφαση.

 «Στα πλαίσια του τοπικού lockdown,  μετά τα  Χανιά ακολούθησε  και το Ηράκλειο. Και όπως με ενημέρωσαν από την δημοτική αστυνομία, υπάρχει τροπολογία μέσω της οποίας και με αφορμή τα  περιοριστικά μέτρα,  απαγορεύεται το delivery και το take away. Αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τον κλάδο καθώς η μείωση του τζίρου θεωρείται αναπόφευκτη» , ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου κ. Μαρία Αντωνακάκη.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τροπολογία εφαρμόζεται και στα Χανιά καθώς και η περιφερειακή ενότητα των Χανίων έχει μπει σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News