Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Μεσαρά - Ζημιές σε θερμοκήπια

Ηράκλειο
Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Μεσαρά - Ζημιές σε θερμοκήπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο - Καταστροφές σε θερμοκήπια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου - Αγία Γαλήνης, ανάμεσα σε θερμοκήπια.

Η φωτιά ξέσπασε στις 4:45 το απόγευμα της Κυριακής και στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, συνολικά στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 9 οχήματα με 18 άνδρες του Πυροσβέστικού Σώματος, μίς ομάδα του Πεζοπόρου Τμήματος, καθώς και υδροφόρες του ΟΤΑ. Παράλληλα, εθελοντές και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έδωσαν κι εκείνοι τη δική τους "μάχη" με τις φλόγες.

Οι πυροσβέστες κάταφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, περίπου στις 7 το απόγευμα, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν ζημιές σε θερμοκήπια, ενώ η φωτιά έκαψε και χορτολιβαδική έκταση.

Σκοπός των πυροσβεστών ήταν να μην επεκταθεί η φωτιά και να μην προκύψουν εκτεταμένες ζημιές, καθώς οι άνεμοι που πνόευν στο σημείο είναι ισχυροί, ύψους 6 με 7 Μποφόρ.

Λίγα λεπτά πριν από τις 6 το απόγευμα, η φωτιά κατευθυνόταν προς την Καταλυκή, με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να δηλώνουν αναστατωμένοι, καθώς, αν η φωτιά ξέφευγε από τον έλεγχο των πυροσβεστών (λόγω των ισχυρών ανέμων), μπορούσε ακόμη να "απειλήσει" μέχρι και σπίτια, γεγονός το οποίο - ευτυχώς - απετράπη.

(Ο Δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, μαζί με τους Αντιδημάρχους, κκ. Γιάννη Φασομυτάκη και Αντώνη Κωνσταντουλάκη)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News